fbpx

2 anys

El passat 15 de juny es van complir 2 anys de la constitució dels ajuntaments sorgits de les eleccions municipals del maig de 2019. Unes eleccions on les granollerines i els granollerins també deixaven clar quin govern escollien per a la ciutat. Junts per Granollers vam obtenir 4 regidors davant la majoria absoluta de 14 del PSC. Una de les funcions més importants que tenim els partits polítics és fer una lectura correcta dels resultats electorals, i en aquest cas el mandat que se’n deriva és inequívoc.

En aquestes eleccions municipals tots els partits, independentment del seu resultat, ens vam presentar amb un programa electoral. Des del moment de la constitució de l’Ajuntament tots els partits amb representació van començar a mirar de desplegar-lo. No cal dir que fer-ho amb 4 regidors de 25 és una mica més difícil que quan tens majoria absoluta.

Però menys de 9 mesos després d’aquesta fita inicial del mandat municipal, va aparèixer un convidat inesperat, algú amb qui ningú havia comptat a l’hora de planificar el futur que cadascú anhela per la ciutat: la pandèmia de la COVID-19. Centenars, milers de morts, els hospitals col·lapsats, setmanes de confinament, negocis tancats, ERTOs… El paisatge que tots imaginàvem havia canviat de sobte. S’imposava un canvi per a tots: govern i oposició. No tenia sentit seguir fent propostes aliens a la realitat que havia canviat.

Què ha fet, doncs, Junts per Granollers? Hem entès que en moments de màxima dificultat hem de prioritzar grans acords molt per sobre de les agendes legítimes de cada grup polític. Per això aquest any 2021 hem pactat amb l’equip de govern un pla de mesures socioeconòmiques, per mitigar les conseqüències econòmiques que s’han derivat de la COVID-19, per valor d’1.865.000€. Un cop acordat el Pla, vam col·laborar per dissenyar-lo i per redactar les bases de les subvencions. El Pla es va finançar amb el romanent de tresoreria de l’any 2020 i es divideix en 5 línies d’acció.

La primera línia d’acció és la de suport al treball i l’empresa on s’hi van destinar 865.000€. La segona, la del suport al comerç dotada amb 220.000€. La de suport a la restauració que disposava de 380.000€. La línia d’acció de suport a la indústria cultural i a l’educació on s’hi van destinar 200.000€. I per últim, la de suport a les persones vulnerables dotada amb 200.000€. Aquest acord es va concretar amb el vot favorable als pressupostos d’enguany.

La realitat, però, torna a canviar. Les ferides de la pandèmia trigaran a curar, i algunes, en forma dels qui ens han deixat, no ho faran mai. Però la vacunació avança, i poc a poc anem recuperant normalitat. Després de 2 anys molt complexos, esperem que en vinguin 2 més d’apassionants, on la ciutat haurà de reprendre els projectes de transformació que hi ha pendents. Junts per Granollers hi serem per mirar que portin el nostre segell.

Àlex Sastre i Prieto. Regidor portaveu de Junts per Granollers.

(Article publicat al diari El 9 Nou, divendres 18 de juny de 2021)

COMPARTEIX!