fbpx

Junts i Demòcrates, sumar per governar!

Article publicat al diari El 9 Nou, divendres 10 de març de 2022 (Foto: Griselda Escrigas)

Aquesta setmana, la gent de Junts per Granollers i de Demòcrates hem anunciat que concorrerem de forma conjunta a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Avancem per tant en la suma de forces, que té un efecte multiplicador. Per una banda, Junts per Granollers va explicar que volia ser pal de paller al voltant del qual aglutinar persones i mirades per esdevenir l’alternativa real al Granollers monocolor. Demòcrates, per la seva banda, va exposar que havia de ser un partit cohesionador, catalitzador de la unitat independentista, de la radicalitat democràtica i la transparència dels actors polítics.

Havíem anat plegats en el passat. Però en els darrers anys, la unitat al món independentista ha estat un deure pendent, i el 2019 Demòcrates va promoure la candidatura de Primàries mirant de cercar això, una unitat que no va arribar per motius que ja no venen al cas. I que en el seu moment va obtenir un regidor i més de 1400 vots.

Però els moments polítics no són immutables i cal llegir cada instant, interpretar-lo i actuar en conseqüència. En aquestes properes eleccions, Granollers afronta una oportunitat real de canvi, de fer un sacseig al panorama que ha dominat el paisatge polític granollerí els darrers 24 anys. Estem convençuts que aquest canvi no arribarà generant projectes alternatius sinó aglutinant forces al voltant d’un projecte que tingui la força necessària per governar. No es pot perdre cap vot. Aplegar idees i persones amb qui comparteixes model de País i, sobretot, de ciutat. Entenem que això ara passa al voltant del que representa Junts, com un projecte de trobada de persones de procedències diverses però amb objectius compartits.

Ens retrobem políticament -personalment mai ens havíem separat- per refer un espai polític fort i amb capacitat real de ser decisiu a Granollers. I no posem aquí el punt i final: la voluntat de sumar, sempre al voltant d’uns principis sòlids, hi és. Qui tingui ganes de participar d’un projecte que té clar que Catalunya ha de ser un país lliure i que Granollers ha de ser una ciutat ambiciosa i capdavantera, aquí sempre hi tindrà les portes obertes.

Àlex Sastre, candidat de Junts per Granollers a l’alcaldia

Oriol Vila, portaveu de Demòcrates a Granollers

COMPARTEIX!