fbpx

FEM-HO possible, FEM-HO junts!

Intervenció íntegra d’Àlex Sastre, el nostre candidat a l’alcaldia de Granollers, en l’acte de presentació de la llista de Junts per Granollers a les eleccions municipals del 28 de maig de 2023, en una sala Francesc Tarafa que feia goig amb més de 200 persones omplint-la.

Bona tarda a tothom,

vull dir-vos una cosa: estic molt content i estic molt animat.

Us explico per què. 

Fa 5 mesos, en aquesta mateixa sala, vaig presentar la meva candidatura a l’alcaldia de Granollers. Alguns de vosaltres hi éreu, però segur que no hi éreu tots els que avui sou aquí. Perquè avui hi ha MOLTA MÉS GENT que el dia que  em vaig presentar com a candidat.

Aquell dia la sala ja feia goig, “aneu forts!” em va dir en Jordi Turull, el secretari general. Però avui fa molt goig. De les vegades que m’he presentat és l’acte amb més gent. I és d’això del que us vull parlar.

El 23 de novembre us vaig explicar dues coses que ara repetiré breument. Avui us explicaré com ha evolucionat tot des d’aquell dia. 

És a dir, us explicaré com hem anat del GOVERNAREM GRANOLLERS al FEM-HO POSSIBLE, FEM-HO JUNTS, que és el lema amb el que ens presentarem a les properes eleccions municipals que se celebraran d’aquí a un mes.

El dia que em vaig presentar us explicava quina és la nostra visió sobre el que ha de passar a Granollers a partir de les municipals. Unes eleccions que marcaran una nova etapa de la història política de la ciutat, ja que per primera vegada en 20 anys, un alcalde que havia aconseguit 4 majories absolutes no es presenta a la reelecció. 

I jo us deia, “que com ho veig?, doncs que a partir del mes de juny la gent de Junts governarem Granollers”. 

Les ciutats com la nostra ja no tenen majories absolutes normalment. Els seus ajuntaments no son d’un sol color, son com la ciutat real: diversos. Plurals.

Això és el primer que us vaig dir el dia que em vaig presentar.

Però fixeu-vos que no deia que a Granollers governarà més d’un partit, sinó que concretament us deia que NOSALTRES governarem Granollers. 

I aquesta és la segona cosa que subratllava. Perquè nosaltres, i si m’ho permeteu com a cap de llista jo, no m’he rendit mai. 

No he caigut en el desànim. Mai ho he deixat estar. I creieu-me que han estat molts els moments en què podria haver llençat el barret al foc.

I tampoc no he caigut en fer política negativa. No hem viscut emprenyats. Hem pensat la ciutat, hem proposat, ens hem arremangat per aplicar tot allò que poguéssim del nostre programa electoral. I en part ens n’hem sortit tenint en compte el panorama advers que teníem. Vull aprofitar per agrair la feina dels regidors que m’han acompanyat aquests anys: de l’Amanda, del Josep Maria i de la Laura. 

Davant les majories absolutes he continuat defensant el projecte que tenim per Granollers, he fet costat i he influït en el govern municipal quan era necessari. I he crescut políticament -fent oposició i dirigint les polítiques de Joventut estant al govern de la Generalitat- i he crescut personalment -creant una família, fent de professor, fent ciclisme, estudiant els ocells, etc-.

Tot això, que no ha sigut senzill, ara em dona una gran força. Em sento molt preparat. I estic molt il·lusionat per protagonitzar un canvi històric a la ciutat.

Això us ho vaig dir fa uns mesos. 

I al cap de poc us vam presentar un acord amb Demòcrates per anar JUNTS a fer possible aquest repte. 

I al cap de poc de presentar l’acord amb Demòcrates, us vaig anunciar que l’Arnau Peral, candidat de Primàries s’unia a nosaltres, per anar JUNTS a fer possible aquest repte.

I al cap de poc d’anunciar l’acord amb Demòcrates i d’incorporar l’Arnau, vam explicar també que en Jordi Torrents, que va ser candidat del PDeCAT a la llista del Parlament fa 2 anys, s’incorporava a sumar en aquest gran projecte, transversal i divers.

I pel camí també he rebut suports, alguns de més públics i d’altres de més personals, però deixeu-me’n destacar dos, que per mi també són referents personals i de ciutat.  Són en Josep Serratusell i la Carme Esplugues, ex alcaldes de Granollers. Símbols del nostre espai polític i que exemplifiquen una unitat a l’entorn de la candidatura que per mi és una força enorme!. Us vam dir que volíem recosir l’espai i ser pal de paller de l’independentisme en aquesta ciutat i ho hem fet. Amb generositat i sobretot entenent que el moment és històric.

I avui, després de tots aquests acords i suports…  us presento una pila de gent molt potent de la ciutat que també s’han volgut unir al projecte de Junts per fer possible aquest canvi històric a Granollers.

32 – Josep Serratusell. Economista, ha estat diputat al Parlament de Catalunya i alcalde d’aquesta ciutat, i sap millor que ningú què significa “Governar Granollers”.

31 – Maria Glòria Casanovas. Teòloga, perquè també ens cal una bona connexió divina! Però sobretot la veu de l’activisme, del referèndum, del patriotisme durant els darrers anys tan intensos en aquesta ciutat!

30 – Lourdes Garrell. Química, treballa en un laboratori d’anàlisi. Ha estat regidora en aquesta ciutat, una dona forta, amb perspectiva del que ha estat la política d’aquests anys a la ciutat.

29 – Jordi Roca. Algú amb la capacitat de connectar Granollers amb una administració necessària com la Diputació de Barcelona.

28 – Bàrbara Parra. Funcionària de la Generalitat de Catalunya.

27 – Aleix Agustí. 25 anys. Politòleg, però sobretot el millor. Suposo que és tan gran perquè sobre ell s’aguanta el projecte de Junts per Granollers. 

26 – Pilar Prieto. 83 anys. Ex treballadora de l’ajuntament de Granollers i sobretot persona inquieta. Podria ser la candidata perquè crec que la coneix més gent que a mi! Referència a l’origen.

25 – Joan Besson. 65 anys. Periodista. Coneixedor dels mitjans locals, nacionals, un dels pioners del periodisme local i de la ràdio d’aquesta ciutat, una ràdio que hem de tornar a impulsar com a referent dels que comencen al món del periodisme!

24 – Pasión González. 81 anys, jubilada. Una dona referent, un pal de paller de la seva familia i de molts que la tenim com una dona valenta, coratjosa i tot cor.

23 – Alba Sánchez. 42 anys, enginyera informàtica, treballadora del Parlament de Catalunya.

22 – Jordi Torrents. 57 anys. Professional de la comunicació, en Jordi és una de les persones que provinent del PDeCAT ha entès que ara era el moment de confluir en un gran espai polític al voltant de Junts.

21 – Montse Pujadas. 39 anys, doctora en biomedicina i treballa al camp de la recerca. Per una ciutat també compromesa amb els avenços científics.

20 – Elisenda Jané. L’Eli té 37 anys i és fisioterapeuta i també treballa al món de l’educació en el lleure, perquè l’educació no formal, l’educació 360 ha de ser una gran aposta de ciutat els darrers anys.

19 – Marina López. 34 anys, logopeda i especialista en educació especial. Granollers també s’ha de proposar entomar les reivindicacions de les famílies dels alumnes d’educació especial perquè puguin tenir una trajectòria vital plena.

18 – Margarita López. 72 anys, mare, àvia, una persona implicada en el teixit associatiu d’aquesta ciutat.

17 – Jordi Torras. Fisioterapeuta, ha treballat en diversos clubs esportius de la ciutat. Amb en Jordi tenim clar que en els propers anys, l’aposta esportiva ha d’anar dirigida també a vincular l’esport i la salut i permetre que tothom pugui practicar esport.

16 – Arnau Peral. 23 anys, diplomat en comerç internacional, ha estudiat a l’estranger i treballa en una multinacional. Perquè Granollers ha de fer una aposta per teixir una xarxa de relacions internacionals de ciutats mitjanes. 

15 – Helena Sitjas. Esteticista, ha treballat en diversos comerços de la ciutat, és mare de 3 fills. Una dona que té clar que Granollers ha de ser referent en els usos del temps per poder permetre la conciliació laboral especialment a les dones.

14 – Marta Montserrat. Arquitecta. Treballa en l’àmbit de la rehabilitació d’habitatge, que és un àmbit on Granollers ha de redoblar els esforços: compra d’habitatge, rehabilitació, construcció de nova vivenda per incrementar l’oferta a la ciutat!

13 – Jordi Planas. Director d’operacions en una consultoria tecnològica. En Jordi té molt al cap que Granollers ha de fer un salt qualitat i fer una aposta per esdevenir una ciutat intel·ligent i generar una nova polaritat econòmica que ens permet captar startups i empreses emergents. 

12 – Anna González. Llicenciada en ADE, ha treballat en un despatx d’arquitectes. És una persona implicada en totes les mogudes d’aquesta ciutat. Ara la tenim coixa i hem vist més clar que mai que aquesta ciutat ha de fer un pla de xoc d’arranjament i adequació de voreres els propers 4 anys.

11 – Joan Brichs. Enginyer tècnic d’obres públiques. En Joan, a banda de ser un runner és una persona que té clar que la ciutat ha d’afrontar transformacions urbanístiques urgents: la plaça Barangé, el cobriment de la via i començar a mirar de forma decidida cap al riu Congost.

10 – Maria Muntal. Mestra, directora de l’escola Turó de Can Gili. Per la seva feina té molt clar que necessitem una ciutat que doti les escoles dels recursos necessaris per oferir projectes educatius de qualitat.

9 – Amanda Ramos. Periodista i cap de compres d’una multinacional, ha estat regidora aquests 4 anys i entre molta feina feta ha format part de la comissió de l’estudi sobre el servei d’aigua. Precisament un tema que marcarà molt els propers 4 anys i on Granollers ha de fer una aposta decidida per estalviar i reutilitzar un recurs cada cop més escàs.

8 – Sara Soldevila. També és mestra, en una escola concertada, un model d’escola al que l’Ajuntament també ha de fer costat, i és mare de 3 filles, i té claríssim que cal fer una aposta per fer un espai públic més amable, amb més arbres i amb més zones de jocs infantils.

7 – Joan Estapé. Gestor administratiu, en Joan ha estat tota la vida vinculat amb el balonmano Granollers, amb la Colla dels Blancs… i és una persona d’ordre i pare d’una nena, i té molt clar que aquesta ciutat ha de fer una aposta per la seguretat.

6 – Arnau Torrillas. L’Arnau té dos graus superiors en informàtica -ningú millor que ell sap que la Formació Professional ha de ser una aposta estratègica- i ha estat vinculat a Xics, a la Colla dels Blaus i sobretot als Gegants i Cap Grossos de la ciutat. És aquí perquè la cultura popular i el teixit associatiu siguin primordials en aquesta candidatura.

5 – Ester Lara. Treballa en una entitat que atén persones amb discapacitat. Algú que porta a la sang el servei a l’autonomia personal de les persones grans, de la gent amb discapacitat. Amb ella al capdavant dels Serveis Socials d’aquesta ciutat la nova residència i l’acompanyament a les persones dependents seran una prioritat.

4 – Oriol Vila. Enginyer industrial, treballa en una empresa de proveïment de serveis al sector públic. Més enllà de la seva condició de fill pròdig i de recuperar l’espai democratacristià a la candidatura, l’Oriol és la persona adequada per pilotar la transformació del servei de la neteja, que ha de permetre una ciutat més neta i amb millor recollida selectiva.

3 – Josep Maria Noguera. 61 anys. Assessor fiscal i tècnic tributari. Coneix bé el món de l’empresa i a la candidatura transmet la filosofia de tenir uns impostos equilibrats, que bonifiquin i incentivin l’activitat econòmica i no collin els contribuents. I que té clar que la indústria i l’empresa, sobretot la petita i mitjana, han de tenir el suport de l’Ajuntament, com hem fet subvencionant la contractació.

2 – Laura Sabatés. 50 anys. Botiguera. Sintetitza molt bé dos elements cabdals d’aquesta candidatura. L’aposta pel comerç, pel comerç de proximitat, com a element d’identitat de la nostra ciutat, com a element indispensable per tenir un espai públic segur i ple de vida i com a dinamitzador econòmic i generador de riquesa. I l’actitud, tan catalana, però que s’ha de reivindicar sempre, d’aixecar la persiana, de ser-hi sempre, de no permetre’s fallar i resistir.

Moltes gràcies a tots i totes per unir-vos a la candidatura!

Aquesta és la tercera vegada que em presento a les eleccions. Sempre m’han agradat els equips que m’han acompanyat. Els respecto, i valoro molt el fet que em volguessin acompanyar en moments complexos.

Sempre els guardaré estima, respecte i gratitud. 

Doncs amb el màxim respecte als qui m’han acompanyat us dic una cosa dels qui m’acompanyen ara: 

Són la candidatura més potent que hem presentat en molts anys.

I anem a per totes!

Referents del comerç, del món de l’esport de base, de la cultura popular, de les entitats de llengua i país, de l’escola, de l’educació en el lleure, de l’empresa… fan que aquesta candidatura sigui molt potent. 

Com la ciutat: diversa, dinàmica, plural, catalana.

Una candidatura amb persones més que preparades per governar Granollers.

Ep! i representants de l’independentisme de la ciutat! 

Que nosaltres no hem abaixat la bandera!

Que nosaltres sabem com d’important és que l’independentisme governi una ciutat com Granollers!

Que nosaltres sabem que Catalunya comença al nostre Ajuntament!

Som una candidatura independentista i que tenim clar que governarem per tots els granollerins, sigui quina sigui la seva ideologia. 

Em vaig presentar dient GOVERNAREM GRANOLLERS perquè realment tenim una oportunitat històrica davant nostre.

A aquesta idea s’hi han sumat Demòcrates, gent de Primàries, gent del PDeCAT, referents de la llengua i la cultura, del comerç, de la cultura popular, de les escoles… perquè han considerat que davant aquesta oportunitat no valia posar-s’hi de perfil.

Presentem una gran equip per GOVERNAR GRANOLLERS. Només ens falta que s’hi sumin els nostres veïns i veïnes. Per això no pararem de dir-los FEM-HO POSSIBLE! FEM-HO JUNTS!

Perquè només hi ha una manera de fer-ho possible, que és fer-ho junts.

Provocar un canvi històric a Granollers només és possible si tothom qui el vol fa un vot útil. 

Cada vot escampat en candidatures que no obtinguin representació son vots que malauradament poden acabar consolidant posicions dels socialistes dins del ple municipal. 

És essencial concentrar el vot, i que una candidatura com Junts obtingui un resultat clar, sòlid, un gran resultat que ens permeti canviar el panorama polític de la ciutat.

Humilment estic convençut que hem fet la feina que es requeria fer per arribar fins aquí:

  • no rendir-se
  • persistir.
  • Construir un projecte aglutinador
  • Sumar-hi gent de qualitat

Ara, granollerins i granollerines, us toca a vosaltres. Ajudeu-nos a assolir aquests objectius. Us demano que ens feu confiança i que transmeteu que som mereixedors de la confiança de la gent de Granollers.

Ho donarem tot per provocar un canvi històric!

FEM-HO POSSIBLE!

FEM-HO JUNTS!

VISCA GRANOLLERS!

VISCA CATALUNYA LLIURE!

GALERIA DE FOTOS

COMPARTEIX!