fbpx

Àlex Sastre: ‘Volem garantir l’ús del català a l’administració’

El candidat a l’alcaldia de Junts per Granollers, Àlex Sastre, ha comparegut aquest matí, acompanyat de la també candidata de la nostra llista, Maria Glòria Casanovas, per explicar als mitjans de comunicació -de cara a les eleccions del 28-M- les mesures que plantegem per incrementar l’ús del català a l’administració: Granollers, 100% en català!.

La llengua catalana és un dels pilars fonamentals de la identitat catalana i es troba amenaçada. Tots els estudis n’indiquen un clar retrocés, especialment en ciutats de l’àmbit metropolità com Granollers. Per tant cal fer un esforç en aquest àmbit, i com a administració de proximitat i de contacte directe amb la ciutadania, des dels Ajuntaments hi tenim molt a dir per preservar-la i impulsar-la.

Àlex Sastre, durant la seva intervenció d’avui

GRANOLLERS, 100% EN CATALÀ!

 – L’atenció ciutadana des de l’Ajuntament es farà sempre, prioritàriament, en català per promoure l’ús de la llengua.

– Realitzarem un estudi d’usos lingüístics per conèixer l’estat de la llengua catalana a la ciutat de Granollers.

– Introduïrem clàusules lingüístiques en la contractació pública de tots els serveis municipals que impliquin relació amb la ciutadania.

– Donarem suport jurídic i polític a les escoles de la ciutat en la defensa del model d’immersió lingüística.

– L’estudi i l’aprenentatge del català formarà part de l’oferta formativa i de lleure de tots els programes que s’ofereixin des de l’Ajuntament (per exemple, de la programació d’activitats dels centres cívics).

– Farem ús de les competències municipals en la regulació de la publicitat (article 35.2 de la llei de Política Lingüística) per assegurar la presència del català.

– Introduïrem la traducció en llengua de signes catalana en els actes institucionals.

– Impulsarem la música i els espectacles en català en tota la programació dels equipaments culturals de la cituat, de la Festa Major i de la Fira i Festes de l’Ascensió. També es trindran en compte els criteris lingüístics en la política de subvencions de l’Ajuntament.

– Donarem suport als joves creadors de continguts digitals a les xarxes que utilitzin el català.

COMPARTEIX!