fbpx

Àlex Sastre: ‘Volem un Granollers que miri al riu i generi una nova centralitat’

Àlex Sastre, candidat a l’alcaldia de Junts per Granollers, ha explicat aquesta tarda als mitjans de comunicació, en companyia del també candidat Oriol Vila, la transformació urbana que es vol impulsar a la ciutat des de la nostra formació perquè miri cap al riu i aprofiti oportunitats com la remodelació de l’estació de la línia R-3 i l’anunci de l’empresa Reckitt de traslladar l’antiga fàbrica dels sabons Camp.

Àlex Sastre i Oriol Vila, aquesta tarda, atenent les preguntes de VOTV

‘El Granollers que mira al riu: projecte de transformació urbana’

– Els darrers 20-30 anys, la ciutat ha fet un esforç de recuperació ambiental del riu Congost, que havia estat un dels més contaminats del País.

– Malgrat aquest esforç de naturalització del riu, urbanísticament la ciutat el continua tenint al seu “darrera” (de les escoles i instituts, del parc del congost, del 1r de maig, de les pistes d’atletisme…) i fent de frontera amb un polígon industrial.

– El projecte d’”Anella Verda”, que ha obtingut finançament dels Fons Next Generation de la Unió Europea, només aborda tímidament una transformació urbanística que ha de ser molt més ambiciosa i que ha de tenir paral·lelismes amb l’obertura al mar de Barcelona a través de la reforma del Poble Nou.

– Tot el passeig fluvial s’ha de convertir en un gran passeig per vianants i bicicletes, i s’ha d’obrir de punta a punta el carrer Pius XII per tal de generar una via alternativa de circulació.

– Cal suprimir els murs entre el riu i el passeig per integrar-lo, de forma similar al parc fluvial del Besòs de Barcelona.

– S’ha de realitzar una revisió en profunditat del Pla d’Ordenació Urbanística i generar una figura urbanística que abordi tot l’entorn del riu Congost entre el pont de l’Avinguda de l’Estació del Nord i el carrer Enric Prat de la Riba, en una primera fase.

– Aquest pla especial ha de contemplar un increment d’activitat urbana a l’altra riba del riu Congost i ha d’aprofitar la doble oportunitat que planteja, per una banda l’ampliació de l’estació de ferrocarril de Granollers-Canovelles i per l’altra la voluntat de Reckitt-Benckiser de vendre el negoci de producció de detergents.

– Per poder generar una nova centralitat i un nou sector, és estratègic que la ciutat abordi el trasllat de la fàbrica Camp a un altre espai de la ciutat de forma consensuada amb la voluntat expressada per l’empresa i vetllant pels llocs de treball.

– Aquest trasllat ha de permetre desenvolupar un nou sector en l’espai comprès entre els carrers Joanot Martorell, Mataró, l’avinguda de l’Estació del Nord i el passeig de la conca del Besòs. Aquestes -aproximadament- 7 hectàrees inicials han de permetre obrir una millor comunicació amb l’estació de Granollers-Canovelles i amb una R3 de rodalies en procés de desdoblament, i desenvolupar un “22@” a l’altra banda del riu Congost, amb amb nou habitatge i la possibilitat d’instal·lar noves empreses d’alt valor afegit.

COMPARTEIX!