fbpx

Àlex Sastre: ‘Continuarem treballant perquè d’aquí a un any i mig la ciutat pugui tenir una altra perspectiva política’

Dins del cicle d’entrevistes polítiques als grups municipals que Ràdio Granollers està fent amb l’arrencada del nou any, avui ha estat el torn de Junts per Granollers i el nostre portaveu, Àlex Sastre, s’ha encarregat de contestar les preguntes de la periodista Elisenda Cuquet en una extensa conversa.

Del paper del nostre grup municipal els dos darrers anys, Sastre ha destacat que ‘som el grup que hem apostat més per enteses estratègiques en benefici de la ciutat i això s’ha comprovat amb el suport al pressupost municipal del 2021 i 2022 ateses unes condicions d’excepció provocades per la pandèmia’. El cap de Junts no ha tingut inconvenient en reconèixer que no ‘vam votar les ordenances municipals pel 2022, perquè no hi veiem la nostra empremta i, en canvi, ens vam posar d’acord amb el pressupost perquè l’equip de govern va ser sensible a les nostres propostes’.

S’ha fet un resum a les actuacions del 2021 i Àlex Sastre ha destacat que l’arribada del nou contracte de recollida de residus i neteja viària ‘millorarà un model que no és modern i que introduirà el sistema de pagament per generació, com portem reclamant des de fa molts anys, que permetrà que les persones que facin bé la separació de la brossa tinguin un premi mitjançant una bonificació en el seu rebut’. També s’ha tornat a posicionar sobre el nou contracte d’abastament d’aigua potable, reafirmant que des de Junts ‘considerem que la inversió necessària per modernitzar totes les mancances actuals són inassumibles amb el pressupost municipal i que la millor opció per gestionar l’aigua, que és un servei públic, és a través de la renovació de la concessió, ateses les circumstàncies actuals’. Davant de tot el debat originat sobre la municipalització del servei, ha estat contundent: ‘Quan la sitituació sigui un altre, no s’ha de descartar que l’Ajuntament es pugui plantejar la gestió directa, però no ara’.

S’ha parlat de sostenibilitat, per fer front al canvi climàtic, i ha reconegut ‘que cal fer més coses, perquè tenim un problema de contaminació ambiental important degut al trànsit que pateix la ciutat’, per afegir que ‘cal continuar millorant el transport públic i potenciar la bicicleta i la implantació de més trams de carril-bici’. I també del paper de Granollers en el context del territori: ‘Granollers hauria de liderar una proposta pels dos vallesos, amb sinergies socials i econòmiques que s’han de potenciar.’

En la segona part de l’entrevista, s’ha abordat el present i si Junts per Granollers mantindrà el perfil actual. ‘Un ha de jugar amb les cartes que li donen i els electors, el 2019, van repartir les seves. El més útil és, si és possible, intentar arribar a acords a allà on es pugui en benefici de la ciutat.’ De la sortida de la crisi provocada per la pandèmia ha subratllat el suport a la creació de llocs de treball i l’atenció de totes les persones que encara ho están passant malament perquè puguin reincorporar-se a la normalitat el més aviat possible.

Sobre la situació de l’atenció sanitària a Granollers ha recordat que ‘en el mandat 2007-2011 el que llavors era el nostre grup municipal va insistir molt en la necessitat de reforçar el tema sanitari després de la pèrdua de la Policlínica i vam dir que s’havia de potenciar l’Hospital de Granollers. El temps ens ha acabat donant la raó, amb la nova clínica del carrer Girona, el nou centre de radioteràpìa i l’ampliació del mateix hospital.’

Sastre, que compagina la seva tasca al consistori amb el càrrec de director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, no ha escatimat elogis a la reacció del jovent davant la crisi: ‘Com en qualsevol col.lectiu, hi ha persones que reaccionen bé i altres que no tant, però en aquest segment que aplega un milió i mig de persones al nostre país la reacció majoritària, malgrat l’estigmatització, ha estat molt positiva i amb molta responsabilitat’.

En la recta final, s’ha parlat de la recuperació de la Fira de l’Ascensió: ‘És un altre tema sobre el qual ens han acabat donant la raó després de molts anys. La nova proposta es vol vertrebrar sobre desenvolupament sostenible i producte quilòmetre zero com a argument troncal. Ens sembla bé, és el camí’, ha vingut a dir.

Finalment, com a objectius per aquest any i el que queda de mandat, Sastre ha volgut ‘garantir a la gent que ens va fer confiança l’any 2019 que continuarem treballant perquè les nostres propostes tinguin recorregut, tot i una situació política que es podría prestar poc a que hi haguessin moviments i enteses entre partits, però ens esforçarem perquè es pugui revertir la situació i Granollers tingui una altra perspectiva política.’

https://radiogranollers.alacarta.cat/la-informacio-de-serveis/capitol/punt-informatiu-13-30-07-02-2022

COMPARTEIX!