fbpx

Àlex Sastre: ‘En aquest pressupost veiem reflectida la nostra empremta’

  • Junts per Granollers vota favorablement el pressupost municipal per al 2021 per reactivar els sectors més castigats per la crisi
  • S’aprova una partida de 400.000 euros per reformular i tirar endavant el projecte de la futura residència per a gent gran

La sessió ordinària de novembre, per acord de la junta de portaveus, ha començat amb la lectura del Manifest 25-N, amb motiu del Dia Internacional pera l’eliminació de la violència envers les dones 2020, lectura que ha fet com és habitual Maria del Mar Sànchez, regidora i responsable, entre d’altres coses, d’Igualtat de Gènere. El manifest d’aquest any, davant d’aquesta tràgedia humana que viu la societat i que només en el cas de l’Estat ha fet més de mil víctimes des que hi ha un control efectiu, ha deixat dos missatges: que els homes s’impliquin més en la seva prevenció i solució i que els agressors tinguin molt clar que no hi ha impunitat.

Degut a la situació per la pandèmia i les mesures preventives decretades, el Ple de novembre es va tornar a celebrar telemàticament

Després de mesos de parlar i de veure quina era la millor manera d’enfontar-se a tots els reptes que està plantejant la crisi provocada pel coronavirus, el Ple municipal de novembre ha aclarit moltes coses i Granollers ja té un nou pressupost pel 2021. Tots els grups del consistori han coincidit en què no són els pressupostos que haguessin volgut fer, però el PSC i Junts per Granollers s’han posat d’acord en que aquests, ateses les circumstàncies actuals, són els millors que pot tenir la ciutat per reactivar l’economia i encarar-se amb les màximes garanties possibles a la situació social que ha dibuixat la pandèmia.

L’aprovació inicial del Pressupost General, des de fa uns anys centra tot l’interés de la sessió ordinària del mes de novembre i aquest any, advertits com estàvem de la contenció que hi hauria per la dràstica disminució dels ingressos, no ha estat l’excepció. El tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda, Jordi Terrades, ha fet l’exposició del projecte insistint en la necessitat de seguir gestionant amb cura la crisi sanitària, econòmica i social ‘amb uns pressupostos que han de tenir ben present aquesta situació, tenint clar què gastem i saber què ingressem’. El pressupost pel 2021 frega els 92 milions d’euros amb una previsió de despesa d’uns seixanta mil euros inferior. Terrades està convençut que amb aquestes xifres ‘podrem seguir mantenint el pols de la ciutat’. I abans d’entrar en els detalls més importants ha volgut agraïr el posicionament de Junts per Granollers, tant en aquest debat d’avui com en el que fa un mes va permetre tirar endavant les ordenances fiscals. En la rèplica a les intervencions dels portaveus dels altres grups municipals, Terrades ha insistit: ‘Donem molt valor al vot afirmatiu de Junts per Granollers’.

JUNTS PER GRANOLLERS MILLORA EL PRESSUPOST AMB PROPOSTES ECONÒMIQUES I SOCIALS PER AJUDAR ALS SECTORS MÉS CASTIGATS

Junts per Granollers ha presentat i negociat un paquet de propostes, dins de sis apartats, amb la pretensió de contribuir a reactivar l’economia, evitar més tancaments de negocis i ajudar a les entitats i persones vulnerables més afectades per la pandèmia, com ha remarcat Àlex Sastre en la seva intervenció: ‘Hem proposat subvencionar el comerç, la restauració, negocis turístics com hotels, fondes, hostals o agències de viatges; Pime’s, el sector cultural o les entitats del tercer sector’. Ha fet ènfasi en la voluntat que les injeccions pactades pels diversos sectors més castigats no només serveixin per  sobreviure a la situació actual, sinó que ‘permeti modernitzar-los i fer-los, en conjunt, molts més competitius, incrementar el teletreball o afavorir la transformació digital’. Sastre ha destacat la receptivitat de l’equip de govern durant la negociació i ha estat gràcies a això que ‘hem tancat acords de cara al Pressupost i de cara al Pla de Xoc que vindrà, un cop tinguem el romanent de l’any 2020’ i producte d’aquestes converses, com es demanava el mes passat durant el debat de les ordenances fiscals, ‘hem pogut pactar la reducció dels ingressos per tal de rebaixar, per exemple, les taxes de terrasses o de les escombraries’. El nostre portaveu també ha destacat en la seva intervenció la dotació de 400.000 € que s’ha previst per modificar el projecte de la residència per a gent gran, ‘una de les nostres grans preocupacions ja que aquest equipament és molt necessari per a la societat granollerina’. En síntesi, per totes aquestes raons, Sastre ha anunciat el vot favorable de Junts per Granollers, deixant molt clar que ‘aquest no és el pressupost que haguèssim fet nosaltres però ateses les circumstàncies i el resultat final, hi veiem reflectida la nostra empremta i ens satisfà’.

La votació del Pressupost, al marge de la posició afirmativa del Grup Socialista i de Junts per Granollers, s’ha saldat amb l’abstenció d’ERC (‘perquè no resol prou bé la sacsejada de la pandèmia’) i de Ciutadans (‘per la insuficiència de les inversions’), mentre que Granollers per la Independència hi ha votat en contra (‘perquè en el Pressupost poc hi queda reflectit de la pandèmia’).

L’alcalde Josep Mayoral ha tancat el punt agraïnt la contribució de tots els grups en uns moments tan complicats i no ha dubat a dir que aquest debat ha estat un dels més constructius que s’han fet a la sala de plens.

UNANIMITAT EN EL SUPORT AL CONVENI PER DISPOSAR DE 17 HABITATGES DE LLOGUER SOCIAL I A LES OBRES DE MILLORA DEL CLUB NATACIÓ GRANOLLERS

En l’ordre del dia d’aquesta sessió ordinària, conformada per dotze punts, més les quatre mocions presentades que la junta de portaveus ha aprovat, destacava també un conveni amb la SAREB (la societat que gestiona els pisos procedents de la reestructuració bancària) que permetrà a l’Ajuntament disposar de 17 nous habitatges, escampats per diversos barris de Granollers, destinats a lloguer social. La regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, ha destacat que aquest conveni reforça el dret a l’habitatge i que els pisos, que tenen una mitjana de 70 metres quadrats de superficie, ajudaran a moltes famílies en l’actual situació, complicada per la pandèmia. Tots els grups hi han votat favorablement.

L’altre punt destacat que també ha concitat consens en el Ple ha estat la concreció d’un conveni amb el Club Natació Granollers per executar unes obres de millora de les seves instal.lacions, absolutament necessàries a causa de les deficiències estructurals detectades pels tècnics municipals i corregides amb l’elaboració d’un pla director. El regidor d’Esports, Álvaro Ferrer, ha explicat que el projecte, absolutament inajornable ja que es tracta d’una construcció que data del 1972, consta de dues fases i que comporta que el club invertirà 615.000 euros en la fase 1, mentre que l’Ajuntament s’ocuparà de finançar les obres de la fase 2, valorades en 4 milions d’euros.

La nostra companya Amanda Ramos s’ha encarregat de fer la justificació del vot de Junts per Granollers destacant que ‘hi donarem suport perquè som plenament conscients de la necessitat de dur a terme aquestes obres de millora sense cap demora’ i ha volgut agraïr ‘l’actitud de col.laboració del regidor Ferrer a l’hora d’explicar la necessitat i les característiques d’aquest projecte’.

La sessió telemàtica es va tancar a tres quarts d’onze de la nit, després de 195 minuts intensos, amb l’emplaçament de l’alcalde pel darrer Ple municipal d’aquest 2020, el 22 de desembre, recordant que el país, llavors, ja estarà en una tercera fase d’aquesta segona desescalada per la pandèmia del coronavirus i que cal extremar la prevenció per evitar aquesta situació tan tràgica i desagradable que vivim des del mes de març.

Pròximament tindreu a disposició diversos vídeos de la sessió

COMPARTEIX!