fbpx

Àlex Sastre felicita el PSC per la seva victòria en les eleccions del 26-M, en què Junts per Granollers revalida els quatre regidors

‘Ara mateix el que més valora la ciutadania és governar sense estridències i per aquesta raó, primer que tot, toca felicitar el PSC per revalidar la majoria absoluta a Granollers’, amb aquestes paraules resumia el cap de llista de Junts per Granollers, Àlex Sastre, els resultats de les eleccions municipals de diumenge. Segons Sastre, que juntament amb Laura Sabatés, Josep Maria Noguera i Amanda Ramos representaran la formació en el nou consistori, ‘el resultat obtingut per Junts per Granollers evidentment no era l’esperat però amb el doble panorama –municipal i nacional- ens podem donar molt per satisfets’ en alusió al manteniment de la representació a l’Ajuntament i a la clara victoria a la ciutat de la llista encapçalada per Carles Puigdemont a les eleccions al Parlament Europeu, amb 7.649 vots (28%) per davant del PSC (26%) i ERC (20%).

Amb una participació del 63% del cens electoral, que representa 27.840 vots d’un total de 43.917 electors, el PSC va obtenir-ne el 43% i 14 regidors; ERC el 15% i 4 regidors; Junts per Granollers el 13% i 4 regidors; Cs el 9% i 2 regidors i Primàries, que aconsegueix entrar al consistori, el 5% i una regidora. El PP i la CUP, que en formàven part fins ara, no han obtingut representació en aquestes eleccions municipals del 2019.

Precisament, de la irrupció de Primàries a l’Ajuntament Àlex Sastre va fer aquesta valoració: ‘Sort que Primàries ha aconseguit entrar a l’Ajuntament perquè amb el 85% escrutat teníem més de 2.500 vots independentistas que quedàven fora, comptant amb els de la CUP, i em feien un mal al cor terrible…’ tot i reconèixer que ara hi ha una oposició més fragmentada i més extraconsistorial que mai.

La participació d’aquestes eleccions municipals del 26-M va superar en gairebé vuit punts la del 2015

Quant a les eleccions europees, el cap de llista de Junts per Granollers va valorar que ‘el resultat obtingut pel president Puigdemont l’avala com el líder indiscutible i que, en tot cas, on tenim un problema la gent de Junts per Catalunya és a nivell de consolidació i ordenació de l’espai polític si volem ser una alternativa real per a molta gent d’aquest país’. Toca fer-ho, va sentenciar. En el conjunt de Catalunya, la llista encapçalada per Carles Puigdemont va aconseguir el 28’5% dels vots emesos, seguida pel PSC (22,2%) i en tercer lloc ERC (21,2%) en les eleccions europees.

Dirigint-se als integrants de la candidatura, a la militància i als electors de Granollers, Sastre va enviar un missatge amb el compromís de continuar treballant ‘per fer arribar d’ara endavant quines propostes plantegem a la ciutat des de l’oposició i donar a conèixer a la ciutadania l’activitat de Junts per Catalunya’. Uns minuts abans, a la seu del carrer Barcelona, havia agraït a tots els companys de campanya i de candidatura tot l’esforç i la il.lusió esmerçada i els convidava a no defallir pel bé de Granollers.

COMPARTEIX!