fbpx

Àlex Sastre: ‘Volem saber si els més de 700.000 euros aportats fins ara al CNG serán rescabalats a l’ajuntament’

Amb l’abstenció de Junts, s’aprova una tercera aportació econòmica al Club Natació Granollers, concessionari del servei de la piscina municipal, destinada al manteniment de les instal.lacions, quan encara no es coneix el resultat de l’auditoria encarregada.

El penúltim ple ordinari d’aquest 2022 s’enllesteix en 37 minuts, amb un ordre del dia de set punts i dues mocions aprovades. El setè punt ha centrat bona part de la sessió. Amb 17 vots favorables i 6 abstecions, s’ha decidit estimar parcialment la sol.licitud del Club Natació Granollers, per import de 240.000 euros, per atendre despeses de manteniment de les instal.lacions.

El nostre portaveu, Àlex Sastre, ha intervingut assenyalant que ‘aquest punt és un pas més d’un tema que hem anat tractant els darrers mesos i vull fer notar el sentit del vot d’aquest grup, que será l’abstenció’. Ho ha argumentat dient que ‘encara no tenim l’auditoria encarregada per l’Ajuntament i se’ns fa difícil avalar aquesta aportació.’ Per aquesta raó, ha etzibat, ‘preguntem a l’equip de govern si els més de 700.000 aportats fins ara des de juliol al CNG serán rescabalats’.

El regidor d’Esports, Àlvar Ferrer, ha contestat que la prioritat del govern municipal és mantenir el servei públic i que, un cop superats tots els passos a fer, es mirarà la manera de recuperar els diners aportats des de les arques municipals.

Penúltima sessió plenària municipal de l’any, retransmesa en directe com és costum pel Canal Youtube

Abans de començar el ple, la junta de portaveus ha aprovat dues de les mocions presentades. La primera, del PSC, feia referència a la necessitat de desviar els vehicles pesants de la Ronda Sud i d’instal.lar un radar, exigint a la Generalitat de Catalunya, titular de la via, que compleixi els compromisos adquirits.

En aquest punt, Sastre ha fet una segona intervenció explicant que ‘la moció fa un recorregut cronològic pels últims anys, veient els acords assolits. Ens abstenim, no perquè no es compleixen aquests acords, que han d’anar endavant, sinó perquè aquesta moció del PSC ve d’un grup que des del govern diu que les coses s’han de fer sempre de forma consensuada, i nosaltres aquesta proposta la veiem en clau electoralista’. I ha fet referència aquí a un altra tema, el cobriment de la via del tren, ‘on no recordo una moció exigint a l’estat una acció de forma efectiva. Hi ha altres maneres de resoldre les coses, i no a través d’una moció’. El tinent d’alcalde, Jordi Terrades, ha replicat que porten cinc anys de treball silenciós, sense que la Generalitat hagi resolt el tema.

La segona moció aprovada, presentada per ERC, ha prosperat amb el nostre vot favorable i el de tres grups municipals més, amb l’abstenció de C’s. Fa referència a l’any Nativitat Yarza, que commemora l’Institut Català de les Dones.

Abans de començar l’ordre del dia, s’ha aprovat per unanimitat l’adhesió a la declaració institucional del Dia Internacional contra la Violència Masclista.

La próxima cita, el ple ordinari de desembre, el proper dia 20, a les portes de Nadal. I un altre any al sac.

COMPARTEIX!