fbpx

Anar per feina

Junts per Granollers dóna suport a l’adhesió a l’Aliança Catalunya 2030 i s’abstè en l’aprovació dels estatuts de l’Associació de l’Arc Metropolità, integrat per nou municipis de cinc comarques

Per segon mes consecutiu una certa normalitat ha tornat a la Casa de la Vila i el Ple municipal corresponent a juny s’ha tornat a celebrar a l’Ajuntament, però sense públic ni mitjans de comunicació, com el mes passat. La sessió ha començat amb la felicitació de l’alcalde Josep Mayoral al nostre portaveu Àlex Sastre pel seu nomenament com a nou director general de Joventut de la Generalitat, que ha fet extensiva igualment a qui va ser regidor, Óscar Riu, designat nou director general de Drets Laborals.

La sessió constava d’un ordre del dia amb setze punts més quatre mocions de les quals la junta de portaveus prèvia n’ha aprovat tres i n’ha rebutjat una.  Àlex Sastre ha fet la primera de les seves tres intervencions en el punt relatiu a l’adhesió a l’Aliança Catalunya 2030, que ha presentat la regidora Alba Barnusell, de l’equip de govern, argumentant ‘que volem un millor país i una ciutat per a tothom’. En la seva exposició Sastre ha recordat que l’Agenda 2030 compta amb 17 objectius que fan una crida universal a l’acció per erradicar la pobresa, protegir el planeta i millorar les perspectives i les vides dels habitants de tot elmón i  ‘aquests objectius han de servir per construir un futur que no deixi ningú enrere i el futur d’un món que no superi la capacitat de càrrega de la natura’. En paraules de l’amic i gran referent Josep Rull, ha assenyalat,  ‘tenim el Planeta no com una herència dels nostres pares sinó com un préstec dels nostres fills’. Ha explicat que Junts per Granollers ha treballat per elaborar un programa electoral, el del 26-M de 2019, que incloïa propostes que van en la línia de l’agenda 2030 i del compliment dels ODS. Per tant, com a portaveu d’aquest grup municipal ‘avui reafirmo el compromís que vam adquirir amb els electors i constato que tant jo com el grup al que represento seguirem treballant per un Granollers millor, dins d’una Catalunya i un món millor’ i ha anunciat el nostre vot favorable.

La nostra segona intervenció ha arribat arran del punt onzè del Ple, sobre l’aprovació dels estatuts de l’Associació de l’Arc Metropolità, que també ha presentat la regidora Barnusell assenyalant que ‘nou ajuntaments vam decidir fer aquesta associació per crear una aliança que permeti sumar i mirar endavant, i donar respostes a reclamacions del territori’. Sastre ha recordat la voluntat de tots aquests municipis (entre ells Granollers i Mollet, de la nostra comarca) per cooperar i actuar conjuntament en la defensa dels seus interessos com a ciutats de la segona corona ‘que nota plenament els efectes de la potent capitalitat de Barcelona’, per afegir que ‘aquest objectiu, ens sembla noble: reclamar serveis i planificar conjuntament polítiques com les que fan referència al servei ferroviari o a la lluita contra el canvi climàtic, o a la gestió dels projectes Next Generation’. Per assenyalar, acte seguit, ‘que aquest no és el model territorial que aquest grup ha defensat i que la nostra ciutat hauria de liderar. Junts per Granollers, i és públic i notori, creu que Granollers ha de defensar una actuació territorial conjunta del Vallès. Del Gran Vallès, en tota l’amplitud, que representa una unitat territorial’.  I malgrat reconèixer la noblesa de l’objectiu de l’associació, ha dit: ‘Al nostre entendre el futur territorial del País passa per generar noves potencialitats territorials a llocs que ara no estan actuant com a tal, i no en “inflar” més aquesta macrocefàlia que té com a paradigma la ciutat de Barcelona, i considerem l’aposta del Vallès com més democrática ja que permet la participació de tots els municipis’. Ha tancat la seva intervenció dient que Junts per Granollers no s’oposarà a la creació d’aquesta associació i que ‘fer-ho seria absurd, perquè seria actuar contra els interessos legítims de la ciutat, però que el nostre model territorial és un altre. Per això ens abstindrem’.

La sessió ha aprovat també el nomenament de les deu persones –de reconeguda vàlua professional i expertes en ciutat- que integraran, per consens, el Plenari del Consell de Ciutat per espai de quatre anys.

Quant a les mocions, hem donat suport a les presentades sobre accés universal a les vacunes contra la Covid-19 (Primàries i ERC); sobre la commemoració del 28-J com a Dia Internacional de l’alliberament i orgulll LGTBI (ERC) i sobre la reparació i restitució de les acusades de bruixeria, en una campanya organitzada per la revista Sapiens (ERC). La que s’ha rebutjat, sobre la creació d’un pla funcional de salut mental, presentada per Primàries, ens hi hem abstingut en la junta de portaveus perquè ‘per tractar-se d’un tema delicat, profund i dolorós requeria disposar de més temps per treballar-la. Segur que serem capaços d’abordar el tema com es mereix’, ha conclós Àlex Sastre en la tercera intervenció.

Amb una durada de tres hores i cinc minuts, el Ple de juny s’ha donat per acabat.

COMPARTEIX!