fbpx

Quinze mesos després

El Ple municipal torna presencialment a l’Ajuntament en la sessió ordinària de maig i aprova dues mocions, amb el suport de Junts per Granollers, declarant-lo ‘municipi de llibertat LGBTIQ’ i en suport als treballadors i treballadores de l’empresa Sandoz, del Grup Novartis.

Els 24 integrants de les cinc formacions polítiques representades al consistori de Granollers -amb l’absència per indisposició del nostre portaveu, Àlex Sastre- han recuperat certa normalitat i s’han assegut un altre cop a la sala de Plens de l’Ajuntament per primera vegada des de las sessió celebrada el mes de febrer de l’any passat. Amb certa emoció, com tothom, l’alcalde Josep Mayoral ha fet una introducció on ha destacat aquesta circumstància, ha manifestat tota l’esperança en l’actual procés de vacunació per prevenir el virus i ha felicitat al nou Govern de la Generalitat, sorgit de les eleccions del passat 14-F, amb el seu president Pere Aragonès al capdavant. Tot en un escenari amb una una disposició atípica de regidors i regidores a la sala, tancada al públic i als mitjans de comunicació però que s’ha pogut seguir en directe per streaming.

Amb un ordre del dia farcit de punts administratius, 16 en total més les mocions, que la junta de portaveus ha reduït a dues després de rebutjar-ne quatre més, el primer punt que ha concitat un cert debat ha estàt el sisè. Centrat en l’adhesió a un conveni entre l’agència tributària estatal i la Federació Espanyola de Municipis, des de Junts per Granollers ens hi hem abstingut. Ha provocat la intervenció de Mónica Ribell, portaveu de Primàries, que ha argumentat l’abstenció del seu grup ‘perquè defensem un consorci entre les administracions tributàries catalana i estatal, en clau de futur i visió de país’, que ha tingut la rèplica del portaveu del grup socialista, Jordi Terrades, que ha tornat a dir ‘que el nostre grup hi està d’acord, perquè fa deu anys que ho estem defensant però que cal que la Generalitat ho accepti’.

Amb un contingut que s’ha anat aprovant, com a molt amb algunes abstencions, hem arribat al punt setzè, relatiu a l’adhesió a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària, que ha defensat la regidora de promoció económica, Gemma Giménez, que Junts també hem votat favorablement. Giménez ha assenyalat que ‘des de l’Ajuntament hem contribuït a dinamitzar projectes d’aquest tipus i que pensem que ara podrem posar la nostra experiència a disposició de la xarxa i, alhora, conèixer noves iniciatives’. En nom d’ERC ha prés la paraula Lorena Torró per dir que ‘celebrem les iniciatives de les entitats de la ciutat, però esperem que aquesta adhesió fomenti més i millor el cooperativisme i l’economia social i solidària’, intervenció que ha replicat la regidora responsable dient que ‘no treballem per quedar bé, sinó per millorar iniciatives d’aquesta mena i pensem crear una taula transversal de treball que millori el procediment’.

Josep Maria Noguera, regidor de Junts per Granollers, intervenint en el Ple de maig

El nostre company Josep Maria Noguera, en aquest punt, ha intervingut puntualitzant: ‘Votarem a favor, però faria una reflexió, que compromet a altres instàncies, perquè cal fer canvis normatius i jurídics que concretin millor aquestes qüestions, atés que aquí hi ha una certa activitat económica que caldria regular. Insisteixo però, estem a favor d’iniciatives que sorgeixen de la ciutadania i de les nostres entitats.’

Acte seguit s’han passat a les mocions. Se n’han rebutjat quatre presentades per ERC (concesió d’un permís retribuït durant la menstruació); Ciutadans (contra els peatges que vol implantar el govern espanyol a autovies i autopistes després de l’alliberament); i dues de Primàries (creació d’una borsa de treball de persones cuidadores d’infants i d’atenció a persones vulnerables i sobre la retransmissió en streaming de les comissions informatives).

En canvi, s’ha aprovat per unanimitat una moció de cinc punts, presentada per ERC, per declarar Granollers ‘municipi de llibertat LGBTIQ’ en la línia del que es fa a la Unió Europea, i s’ha aprovat, amb l’abstenció de Primàries, la moció presentada pel PSC de suport als treballadors i treballadores de la planta que l’empresa Sandoz, del Grup Novartis, té a Les Franqueses i que ha decidit tancar.

La sessió s’ha aixecat just quan faltaven cinc minuts per arribar a les dues hores de durada (21:25).

COMPARTEIX!