fbpx

Com encarar la nova situació

A Granollers hem tornat al toc de queda, com altres 160 municipis de Catalunya, conseqüència dels increments de contagis i una nova pressió sanitària als CAP i als hospitals, amb l’arribada de la variant Delta de la Covid-19. Noves restriccions i regust amarg que augura un mes d’agost magre. La vacunació progressiva avança però continuem amb pandèmia. S’han cercat fórmules d’obertura de sectors com l’oci o el turisme per donar continuïtat a activitats econòmiques i a llocs de treball que han patit durant molts mesos i hem comprovat que calia fer-ho, però que calia fer-ho bé. I s’han fet rectificacions. Tanmateix, aquest cinquè rebrot fa necessari que haguem de ser preventius i curosos a l’hora de programar les festes majors i d’altres activitats en l’espai públic. Enguany a Granollers hi haurà Festa Major de Blancs i Blaus però amb la contenció, control d’aforaments i activitats selectives i en distints espais. No pot ser d’altra forma.

Aquest virus ens posa a prova a tota la ciutadania perquè obliga a actuar amb cura i amb responsabilitat en el nostre dia a dia, i a les administracions perquè la presa de decisions i la gestió sanitària i la dels propis recursos ha de ser realitzada amb bones pràctiques, eficiència òptima i establint consensos polítics en aquest entorn post-pandèmic.

El nostre Grup Junts per Granollers, amb la responsabilitat que ens pertoca com a força representativa de la ciutat, ha impulsat i treballat juntament amb el govern de l’alcalde Mayoral tot el desplegament del pla socio-econòmic de la Covid-19 per aquest 2021. I de ben segur que el setembre haurem de començar a dissenyar el pressupost i ordenances fiscals de 2022 amb noves mesures d’actuació de suport econòmic i social. La resposta a les subvencions i ajudes als agents més afectats -autònoms i empreses- s’estan desplegant amb una bona acollida i això és certament important perquè confirma que s’ha donat resposta en la línia correcta a ajudes que pal·lien d’alguna manera una situació complexa. Estem satisfets de la tasca efectuada però haurem de ser-hi i oferir un altre cop les nostres propostes.

Aquests dos anys que resten de l’actual mandat són molt importants per aconseguir desenvolupar projectes i una bona transformació de Granollers. Els fons de recuperació europeus Next Generation i altres tipus de finançament han de ser rellevants al món municipal. I és aquí on el nostre grup vol ser-hi també per tirar endavant reptes com el de la residència de gent gran, la pròpia ampliació dels equipament sanitaris, el nou model de gestió de recollida de residus, recosir la ciutat en trams amb el cobriment de la via del tren, gestionar polítiques de millora d’habitatge social i, sobretot, una atenció molt més dedicada a la gent gran, a les persones amb discapacitat i a persones que han vist truncades les seves expectatives personals i professionals per la situació sobrevinguda. Sense descuidar una mirada molt necessària a les inquietuds, neguits i projectes de la gent jove.

La Generalitat, els municipis, tots els governs, han de saber exercir l’autoritat ben entesa i no caure en imposicions en aquests temps de pandèmia i de decisions difícils. I és que cal més empatia i millor connexió amb la ciutadania. És fonamental en aquests temps complexos. Hi estem compromesos tots.

Josep Maria Noguera i Amiel. Regidor de Junts per Granollers

(Article publicat al diari SomGranollers, el dijous 22 de juliol de 2021)

COMPARTEIX!