fbpx

Comunicat conjunt de les forces independentistes a l’Ajuntament de Granollers en relació a la sentència del judici del Procés

Els Grups Municipals d’Esquerra Republicana – Acord Municipal, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya, un cop coneguda la sentència als presos polítics, exposem que:

  1. Ens trobem davant d’una sentència absolutament injusta i inacceptable, i que en neguem totalment la seva legitimitat, atès que posa en entredit no sols els drets polítics i fonamentals, si no també el fonament bàsic del parlamentarisme: el debat.
  2. Reivindiquem la legitimitat de la nostra lluita per la independència de Catalunya, que s’ha caracteritzat sempre per la no violència, el diàleg i la voluntat d’assolir consensos.
  3. Sol.licitarem la convocatòria d’un Ple extraordinari per debatre una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar la llibertat immediata per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret a l’autodeterminació.
  4. Els Grups Municipals que signen aquest comunicat aturaran tota activitat institucional fins que no es produeixi la celebració d’aquest Ple.
  5. Reclamem que l’Ajuntament de Granollers es posicioni contra aquesta sentència i exigim al govern municipal que es posicioni al costat de la democràcia.

És per això que us convoquem a sortir al carrer i mobilitzar-vos, encoratjant-vos a autoorganitzar-vos per tal d’exigir l’alliberament immediat dels presos i les preses polítiques, i posar en evidència la fallida de la democràcia espanyola.

Per últim, volem resumir amb aquestes ratlles les paraules que des d’aquest matí ens comuniquen des de la presó de Lledoners, Puig de les Basses, el Catllar i l’exili: ‘Cap sentència canviarà les aspiracions polítiques de milions de ciutadans, ni aquesta ni les que vindran. Avui la democràcia a l’Estat espanyol ha fet fallida i els seus poders exerceixen la venjança perquè no entenen la justícia, de política ni de processos democràtics. No han jutjat els fets, sinó les idees i per això ens han condemnat. Farem política a les institucions i al carrer fins a trobar tot allò que ens ha estat manllevat’.

Granollers, 14 d’octubre de 2019.

COMPARTEIX!