fbpx

Diada Nacional de Catalunya en temps d’incertesa, però amb el convenciment que ens en sortirem

Granollers celebra el seu acte institucional a la plaça Onze de Setembre amb restriccions d’aforament i totes les mesures de prevenció

Junts per Granollers ha participat aquest matí, un any més, en la tradicional ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya que s’ha celebrat com es costum des de fa temps a la plaça Onze de Setembre. La celebració d’enguany però s’ha desenvolupat sota mesures especials degut a les restriccions imposades per la presència del coronavirus que des del mes de març sacseja tot el món i que condiciona la nostra vida després de provocar la pèrdua de milers de persones. A més, la pròrroga de les mesures que la Generalitat va decretar el dia 25 d’agost, ha obligat a extremar encara més la presència dels representats de l’Ajuntament de Granollers, de les forces polítiques i sindicals i de la resta d’entitatats culturals i esportives de la ciutat que avui han participat en la celebració, amb només dues persones per cada grup.

Els representants de l’Ajuntament de Granollers han encapçalat l’ofrena floral

El duet Aida Masó i Chus Castro, de l’Escola Municipal de Música, en la seva primera intervenció

Els dos representants de Junts per Granollers en primer pla durant la lectura del Ban

L’acte ha començat de forma puntual a les 11 del matí amb una interpretació musical a càrrec de Chus Castro (violí) i d’Aida Masó (flauta travessera), de l’Escola Municipal de Música Conservatori Josep Maria Ruera i ha continuat amb la lectura del Ban de l’alcalde Josep Mayoral amb motiu de la Diada, a càrrec de la Cap de Comunicació del consistori, Montserrat Garriga. El ban està centrat sobre cinc idees principals: no hi ha futur sense salut; no hi ha futur sense una economia dinàmica, competitiva i innovadora; no hi ha futur si hi ha gent que es queda enrere; no hi ha solució sense lideratges polítics clars i no hi ha solució sense buscar nous camins. I apel.la a la necessitat de fer reformes legals que facilitin el consens ‘perquè els problemes polítics només es resolen des de la política. I dificilment es podran restablir ponts mentre líders polítics i socials que representen una bona part de la societat catalana estiguin a la presó’.

El balcó de l’Ajuntament de Granollers amb la senyera onejant aquest migdia

La celebració d’aquesta ofrena institucional del 2020 s’ha acabat amb el cant d’Els Segadors, l’himne oficial de Catalunya.

COMPARTEIX!