fbpx

Dignitat, democràcia i reptes econòmics i socials

Iniciem una nova legislatura al Parlament de Catalunya sorgida de les eleccions del passat 14 de febrer. Com a regidor de l’Ajuntament de Granollers i membre de l’executiva de Junts per Catalunya a la nostra ciutat, juntament amb les companyes i companys que en formem part, desitjo molts èxits a la presidenta Laura Borràs. Suport absolut a la seva determinació i orientació en què veritablement al Parlament s’hi pugui debatre amb normalitat i que sigui, com ha de ser, la veu dels seus ciutadans a tots els efectes ‘en estricta obediència a la tasca parlamentària que s’hi ha de desenvolupar i sense ingerències externes’, en paraules de la nova presidenta. Parlar-hi i debatre-hi totes les qüestions cabdals en aquests moments de complexitat política, econòmica i social: monarquia, autodeterminació, hisenda pròpia, afrontar els reptes en projectes finançats per la Unió Europea, combatre la repressió i fer valer les nostres conviccions i la nostra determinació en l’amnistia dels presos polítics i exiliats. No es tracta de girar full com si res hagués succeït, sinó que el que cal és no normalitzar la repressió dels poders de l’Estat espanyol i promoure la negociació necessària per l’amnistia dels presos polítics, el retorn dels exiliats i establir el diàleg i negociació amb Madrid per arbitrar les solucions en l’autodeterminació de Catalunya. I és, efectivament i clarament, una qüestió de dignitat i de democràcia amb majúscules.

La complexitat dels temps que vivim fa que hàgim d’afrontar la superació de la pandèmia amb un govern català fort  i establir els objectius i reptes majúsculs que se’ns presenten: facilitar inversions, gestionar i vetllar que els recursos Next Generation EU, com a fons d’estímul de la realitat actual i per les incerteses del futur, es canalitzin, per part del Govern espanyol i de la Generalitat, de forma eficient i que es desenvolupin en projectes sòlids en els àmbits del medi ambient, de transformació digital, d’una més gran cohesió social i de la pròpia dinamització i reindustrialització del teixit empresarial. Noticies com el tancament de la fàbrica Bosch, a Lliçà d’ Amunt, o l’ externalització de parts de la producció i la disminució d’activitat econòmica d’algunes empreses a la nostra ciutat, ens han de fer reflexionar seriosament, i facilitar que tant des del Govern de la Generalitat com des del món local tracem la ruta adequada per desenvolupar més i millor el caràcter emprenedor que ens caracteritza, fent la ‘vis atractiva’ necessària per un progrés econòmic i el manteniment i creació de llocs de treball.

Des de Junts per Granollers estem treballant de forma intensa en actuacions que hem de portar a terme d’ajuda i recolzament a les persones i sectors més perjudicats per la Covid-19 i d’actuacions per la promoció econòmica de la ciutat d’acord amb el compromís adquirit amb el Govern del PSC, en el desenvolupament de les bases segons els acords del Ple que va aprovar el Pressupost de 2021.

Ens creiem aquesta ciutat, volem que les ciutadanes i ciutadans de Granollers vegin que la política es útil i que s’esmercen esforços de forma decidida per afrontar amb fets i decisions el compromís assumit com a representants de Junts a la nostra ciutat. I vetllarem perquè es canalitzin les ajudes, el recolzament als sectors més castigats per la pandèmia, i que Granollers faci també la seva transformació imprescindible en consonància amb una ciutat moderna, inclusiva i dinamitzadora d’activitat econòmica i de progrés social i que esdevingui, alhora, una ciutat essencial en la reconstrucció post-pandèmia del nostre país. El sector privat i el sector públic s’hauran de transformar per adaptar-se a una realitat exigent amb més eficiència i més grans complicitats. Hi som!.

Josep Maria Noguera. Regidor de Junts per Granollers.

(Article publicat al diari El 9 Nou, divendres 19 de març de 2021)

COMPARTEIX!