fbpx

El Consell per la República es presenta en societat a Granollers

La Porxada acull la presentació del consell local amb l’objectiu de contribuir a fer efectiu el mandat de l’1 d’octubre i ampliar les 600 persones que ja hi ha inscrites, per confirmar les paraules d’Antoni Castellà, que ha intervingut en l’acte: ‘Granollers ens dóna una lliçó …’

Gairebé un any i mig després que un grup de persones comencés a estructurar la implantació a Granollers del consell local del Consell per la República, avui 29 de maig de 2021 la plaça de la Porxada ha estat l’escenari de la presentació en societat del grup impulsor, integrat per voluntaris, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana i els grups polítics indedenpendestistes de la capital del Vallès Oriental. Amb tota l’estructura de la Porxada plena de gent, la cantautora Marta Shanti ha donat la benvinguda amb una cancó, abans que intervingués Antoni Castellà, membre de govern del Consell per la República i portaveu de Demòcrates de Catalunya. Castellà, després d’agrair la resposta de Granollers a l’acte de presentació, s’ha referit en primer lloc a la necessitat de treballar per defensar el català: ‘la nostra llengua està amenaçada, com avui comproven els nostres amics de França i d’altres llocs de parla catalana’. Ha recordat que el Consell per la República ‘només té una missió: vetllar pel llegat de l’1-O’ i ha explicat que ‘l’única via que hi ha per aconseguir el nostre objectiu d’independència és la via unilateral, com va demostrar l’1-O, amb un govern a l’exili refrendat en les eleccions del 21-D primer i després amb les passades eleccions del 14-F’. En clau més actual s’ha posicionat sobre el rebuig del Tribunal Supremo als indults i ha estat categòric: ‘No hi ha indults a canvi de rendició’. Durant la seva intervenció, Antoni Castellà també s’ha disculpat per ‘les baralles que hi ha hagut per la constitució del nou govern’, que ha titllat de ‘lamentables’.

Antoni Castellà, membre de govern del Consell per la República, durant la seva intervenció

Junts per Granollers hi ha estat representant per la Coordinadora de l’executiva local, Amanda Ramos, i Joan Brichs i Josep Maria Noguera, responsables d’Organització i Política Municipal, respectivament

A continuació ha prés la paraula Sílvia Bertran, Coordinadora dels Voluntaris del Consell per la República, que ha fet una repassada a tot el procés d’instauració, i ha anunciat que a Catalunya ja existeixen a hores d’ara més de 200 consells locals. L’acte ha continuat amb l’actuació de l’Esbart Dansaire Granollers, que ha interpretat el Ball de l’Homenatge i amb la intervenció dels representants del grup impulsor de Granollers, que han recordat que ho van començar a moure tot a principis del 2020 però que amb l’arribada de la pandèmia tot es va encallar.

La Porxada ha presentat uns aspecte magnífic

Un moment de la lectura del Manifest del grup impulsor, a càrrec de Jordi Pocoví

MANIFEST EN SUPORT DEL GRUP IMPULSOR DEL CONSELL LOCAL DE LA REPÚBLICA DE GRANOLLERS

Bona vesprada, gràcies per acompanyar-nos en aquest acte. Abans que res, els partits polítics i entitats cíviques i socials independentistes que avui estem aquí, a la Porxada, volem donar la benvinguda al Consell Local de la República de Granollers.

Tots els que ens hem reunit aquí sabem que la transversalitat del Consell per la República i dels Consells Locals és un dels seus millors actius ja que, tant al principi de la posada en marxa del Consell com  després durant la formació del Consell de Govern, i conseqüentment també a partir del moment que es van formant els Consell Locals, s’hi apleguen persones representatives de diferents partits i entitats socials. I si ens preguntem com és possible que aquesta transversalitat existeixi, la resposta és senzilla i clara, perquè tenen un sol objectiu: Fer possible la República Catalana, fer realitat el mandat del Primer d’octubre.

La transversalitat, dèiem, és un dels millors actius del Consell i dels Consells, però no és l’únic. Cal destacar, perquè són a la base fundacional del Consell, els 9 valors següents:

  1. Dret a l’autodeterminació.
  2. Pau, no-violència.
  3. Respecte, voluntat i diàleg.
  4. Drets lingüístics individuals i col·lectius.
  5. Apoderament ciutadà en tots els seus àmbits.
  6. No discriminació, igualtat d’oportunitats, dignitat de les persones i defensa de la societat inclusiva.
  7. Sostenibilitat, justícia social, econòmica i mediambiental.
  8. Treball cooperatiu i col·laboratiu i
  9. Esperit, autoexigència, aspiració, excel·lència i rigor.

I aquests valors, com no pot ser de cap altra manera, estan presents també en els Consell Locals per la República. Uns consells que van néixer per iniciativa de la societat civil; així, ens trobem que el 12 de gener del 2019 l’Assemblea Nacional Catalana va acordar impulsar-ne la creació amb l’objectiu de fer la República Catalana des del territori.

El mandat del Primer d’octubre marca el camí: la ciutadania de Catalunya va votar en referèndum ser un Estat independent en forma de República, voluntat que els poders de l’Estat espanyol ens neguen i reprimeixen. Però un cop més és aquesta ciutadania tossuda, determinada i combativa que decideix construir poder republicà des de la seva sobirania personal i s’organitza per fer efectiu aquest mandat. Tenir, doncs, un Estat independent en forma de República és l’objectiu que la diversitat de persones que formen els Consells Locals volen fer realitat; en d’altres paraules, estan determinats a seguir treballant fins a FER EFECTIU EL MANDAT DEL PRIMER D’OCTUBRE.

I això només s’aconseguirà si els Consells Locals estan ben bastits i són transversals al màxim, on es materialitzi un ampli consens entre els representants municipals, agents polítics i socials i/o persones a títol individual; uns Consells que permetin construir espais de sobirania de baix a dalt des de tots els racons del nostre país: barris, pobles, ciutats i comarques, de manera que es construeixi una estructura de poder republicà d’àmbit nacional arrelat al territori i al poder de la gent.

Avui es presenta el grup impulsor del Consell Local de la República de Granollers. Fins arribar a aquí han passat molts mesos durant els quals no han deixat de treballar, no només per a la formació del nostre propi Consell, sinó també per a la nostra ciutat i la nostra gent. És just fer-los un reconeixement públic per la seva implicació durant la pandèmia, col·laborant activament amb l’elaboració de màscares, material sanitari i la posterior  distribució. Una mostra del que significa estar al servei de la ciutadania, un exemple, en definitiva, que ens  ajuda a entendre que els Consells Locals estan al costat de la gent, perquè els integren persones capaces d’organitzar-se, resolutives i amb valors.

I és per tot això que els partits, entitats cíviques i socials independentistes de Granollers que avui estem aquí, volem manifestar el nostre suport al Consell Local per la República de Granollers i el desig de treballar plegats en l’assoliment de la República Catalana.

VISCA CATALUNYA LLIURE! VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!

COMPARTEIX!