fbpx

El ple aprova la proposta de Junts per homenatjar al granollerí Francesc de Perpinyà

Amb els vots favorables del nostre grup municipal, ERC, Primàries i PSC, la sessió plenària municipal de setembre dona el vist-i-plau a la moció de reconeixement a qui fou membre de la Diputació del General i que l’any 1714 es va oposar a la capitulació de Barcelona

En una de les sessions ordinàries més curtes d’aquest mandat, cinquanta minuts, l’Ajuntament de Granollers ha aprovat la moció presentada per Junts per Granollers perquè la ciutat faci un reconeixement a l’il.lustre polític Francesc de Perpinyà Sala i Sasala. Aquest diputat, membre de la Diputació del General, l’any 1714 es va oposar a la capitulació de Barcelona convençut que passaria el que va acabar passant: amb la rendició, el règim borbònic suprimiria les lleis que regien a Catalunya, cosa que es va concretar amb la instauració del nefast decret de Nova Planta.

Previament a la sessió, la junta de portaveus, en relació a la nostra proposta inicial, va acordar fer un matís al primer punt de la moció introduïnt aquest redactat: ‘Iniciar, en el marc de la Comissió de Nomenclàtor, un estudi que analitzi la possibilitat de dedicar un carrer o espai municipal a Francesc de Perpinyà Sala i Sasala, d’acord amb el reglament de la Comissió’. Pel que fa a les altres dues demandes de la moció, presentada públicament amb motiu de la passada Diada Nacional de l’Onze de Setembre, no hi ha hagut cap canvi: Instal.lar una placa commemorativa, amb el consentitment de la propietat actual, al lloc on hi havia el Palau Perpinyà Masferrer, a la plaça de la Porxada, i promoure campanyes divulgatives sobre la figura de Francesc de Perpinyà.

Imatge de la sessió plenària d’aquest vespre, que com és costum s’ha pogut seguir pel Canal YouTube

Pel que fa a l’ordre del dia d’aquest ple, el segon en set dies després del que el consistori va dedicar la setmana passada a l’estat de la ciutat, constava d’onze punts ordinaris, més dos d’urgència aprovats per la junta de portaveus i dues mocions més, una aprovada i l’altra rebutjada.

S’han aprovat per unanimitat les dues festes locals del 2023: el divendres 19 de maig, amb motiu de l’Ascensió, i el divendres 1 de setembre, la Festa Major. Junts per Granollers ens hem abstingut en diversos punts de caràcter tècnic o estratègic, com l’adquisició d’uns terrenys a Palou per a la futura ampliació de les plantes ambientals de depuració d’aigües i de tractament de residus, amb un cost de 819.000 euros, formalitzant avui l’opció de compra. Dèiem que s’han incorporat dos punts d’urgència, aprovats per unanimitat, per fer possible la cessió dels antics jutjats de Granollers, a l’Avinguda del Parc, per facilitar la instal.lació de la seu del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que haurà de ser operativa abans del 6 de març del 2026.

Finalment, ens hem abstingut en la primera de les dues mocions presentades per ERC, relativa a la regularització extraordinària de persones migrants a l’estat espanyol, que ha estat aprovada. En canvi, hem votat favorablement la que exigia les inversions i millores pendents al sistema de Rodalies, que ha estat rebutjada.

Si no hi ha res de nou, el pròxim ple hauria de ser el dimarts 25 d’octubre.

COMPARTEIX!