fbpx

El Ple municipal debat la moció de rebuig a la inhabilitació del president Torra però no surt aprovada

La majoria socialista impedeix que prosperi la proposta de Junts per Granollers, ERC i Primàries

La sentència del Tribunal Suprem, que ahir va inhabilitar un any i mig el president de la Generalitat Quim Torra per desobediència, ha centrat el Ple ordinari de setembre de l’Ajuntament de Granollers després que entrèssim amb carácter urgent, amb ERC i Granollers per la Independència, una moció de rebuig. L’aritmètica és la que és i la majoria socialista, aquest vespre, hi ha votat en contra i la moció no ha estat aprovada.

El nostre portaveu, Àlex Sastre, sabent d’antuvi el que s’havia decidit a la Junta de Portaveus –que avui ha començat mitja hora abans del que és habitual- ha aprofitat la seva intervenció per llegir íntegrament el text presentat (que podeu llegir en aquest web) i fer unes reflexions, amb amargor: ‘Ens trobem novament en un moment greu de la història recent de Catalunya, amb un president inhabilitat per primera vegada en exercici del seu càrrec’, alhora que afegia ‘que es tracta d’una sentència desproporcionada i manifestament injusta d’un estat fort judicialment i policialment, però feble políticament’. Segons les interpretacions de les lleis, ha dit Sastre, ‘aquesta sentència no s’hauria d’haver produït’ i considera que ‘amb aquest nou cop als anhels de molts catalans es cronifica el conflicte polític’.

Avui s’ha tornat als plens telemàtics després de les sessions presencials celebrades a Roca Umbert

Abans d’ell, ha intervingut Mònica Ribell, portaveu de Granollers per la Independència, que ha titllat de gravíssima la sentència ‘amb conseqüències irreparables’ i ha afegit que ‘la cúpula del poder judicial no imparteix justicia, sinó venjança’. Ribell considera que ‘l’apodarament ciutadà és l’únic recurs que ens queda per aconseguir la independència’.

Núria Maynou, portaveu d’ERC, ha remarcat que una vegada més ‘l’Estat espanyol ha volgut decidir el futur dels catalans’, i lamentava que el PSC no hagués presentat cap proposta. ‘Estem davant d’un escàndol que hauria d’interpel.lar a qualsevol demócrata’.

Finalment, en nom de l’equip de govern, el seu portaveu Jordi Terrades, ha començat remarcant que ‘el PSC respecta les decisions judicials perquè creiem en la separació de poders’ i que ‘nosaltres hem reclamat la celebració d’eleccions perquè el mateix president Torra havia anunciat fa mesos que aquesta legislatura està esgotada i la sentència dictada ahir ho accelera’. Ha acabat la seva intervenció afirmant que ‘estem convençuts que Catalunya necessita obrir una nova etapa de reactivació económica i reconstrucció social’.

Com que la sessió, com es preveía, s’ha tornat a fer telemàticament, qui l’ha seguit des de casa per l’ordinador no ha pogut comprovar si l’alcalde Mayoral estava còmode o no amb la situació i quan ha decidit anar per ‘feina’ ha tancat el torn d’intervencions recordant la pluralitat que hi ha en el si del PSC, la necessitat que a Catalunya hi hagi un govern per tots i totes, per acabar sentenciant que ‘estem en un moment de normalitat alterada i que hem de tornar a la normalitat’.

Els nous punts de l’ordre del dia i una moció del PSC demanant igualtat d’oportunitats en l’àmbit educatiu en temps d’emergència s’han saldat sense sorpreses ni entrebancs. Primàries Catalunya no ha participat en les votacions de cap punt, tancant la càmera i ERC només ha intervingut quan s’ha parlat de la moció conjunta. Junts per Granollers ens hem abstingut en tots els punts de l’ordre del dia, llevat del nou, que feia referència al conveni entre l’Ajuntament i l’escola Montserrat Montero, on hem votat favorablement. Això sí, ‘cal trobar solucions per acabar amb aquest dèficit estructural del Montserrat Montero’, ha puntualitzat l’Àlex.

Abans de començar l’ordre del dia, s’ha llegit una declaració institucional sobre salut mental, que el pròxim 10 d’octubre celebra el seu Dia Mundial: ‘És un dret humà i hem de fer que la salut mental sigui un dret accesible a tothom’.

COMPARTEIX!