fbpx

‘En un Estat de dret qui inhabilita, democràticament, són els ciutadans i els seus representants, no els jutges i per uns fets que no han passat’, afirma Àlex Sastre

La junta de portaveus rebutja amb els vots contraris de PSC i Cs una moció de suport al conseller Bernat Solé

El primer Ple municipal de l’Ajuntament de Granollers del 2021 s’ ha enllestit en una mica més de tres quarts d’hora, amb un odre del dia de nou punts dels quals cinc corresponien a l’Àrea de Serveis Generals. Des de les al.legacions presentades a la plantilla del personal municipal al nombre, característiques i retribucions del personal eventual, tots cinc punts s’ha sotmès a votació, amb la nostra abstenció.

L’atenció de la sessió s’ ha centrat en dues mocions presentades per ERC i Primàries, a les quals Junts per Granollers ens hi hem adherit però que la junta de portaveus ha tombat prèviament, amb els vots contraris del PSC i Cs.

La primera, una moció de suport al conseller Bernat Solé, acusat de desobediencia greu per l’1 d’octubre quan exercia d’alcalde d’Agramunt i a qui es vol inhabilitar. Núria Maynou, com a portaveu del grup que ha presentat la moció, ha dit ‘que ens trobem davant d’una nova confrontació política, una mostra més de la ingerència judicial en l’àmbit polític, en aquest cas català, i en ple procés electoral.’ La portaveu de Granollers per la Independència, Mònica Ribell ha afirmat ‘que tots els judicis del Procés s’haurienm d’anul.lar de ple dret’, mentre que el representant de Cs, Juanma de Vargas, ha justificat el vot contrari i ha defensat l’inhabilitació del conseller Solé. El portaveu del grup socialista, Jordi Terrades, ha reiretat la posició expressada altres vegades: ‘no estem per la judicialització de la política i creiem en la divisió de poders. Demanem màxim respecte per a les decisions judicials i recordem que aquesta no és una decisió definitiva, cosa que comporta la presumpció d’innocència.’

Àlex Sastre, el nostre portaveu, ha intervingut dient que ‘no és la primera, ni la segona, ni la tercera moció que presentem, i que no aprovem amb els vots en contra del PSC i de C’s. No comencem amb la inhabilitació del conseller Solé, sinó que ja l’han precidit presidents, expresidents i altres consellers,’ ha recordat i ha afegit ‘això m’ho fa afirmar la nul.la predisposició a l’acord, diàleg i reconeixement mutu, de l’altra part, perquè nosaltres tenim clar que el nostre interlocutor és l’Estat espanyol; l’independentisme ha anat moltes vegades a Madrid a dialogar i en canvi, per part del constitucionalisme, no podría enumerar les vegades que ha vingut aquí amb aquesta voluntat’. S’ha referit al pensador francés Michel de Montaigne, que va dir ‘la meva vida ha estat plena de terribles desgràcies, la majoria de les quals mai no van arribar a succeir …’. Això m’ho fet pensar ara el tirallonga de desgràcies per al constitucionalisme que acaba de descriure el senyor De Vargas i algunes de les quals no han passat o s’han magnificat, tretes de context, per desprestigiar un moviment democràtic i pacífic’. Ha continuat tot seguit, afirmant ‘no sé si el senyor Solé està capacitat o no per organitzar les eleccions, jo crec que si, però les inhabilitacions no es fan en vistes al que ha de fer una persona, les inhabitacions arriben en tot cas, democràticament, a través dels ciutadans o els seus representants legítims al Parlament,  i els jutges haurien de decidir per fets passats, no per coses que s’han de fer. Això en un Estat de dret’.

Imatge d’una de les votacions celebrades en aquest primer Ple municipal de 2021

L’altra moció, presentada per Primàries, i a la qual també hi hem donat el nostre suport, proposava que l’Ajuntament de Granollers faci el pagament dels impostos estatals a través de l’Agència Tributària de Catalunya a iniciativa, ha recordat Mònica Ribell, de l’Assemblea Nacional Catalana ‘ja que actualment la Generalitat només recapta el 5,3% dels impostos que paguem els catalans’. Jordi Terrades ha intervingut per argumentar el vot contrari i assenyalar que ‘sempre hem defensat la creació d’un ens consorciat però que des de Catalunya no hi ha hagut mai voluntat d’arribar a un acord’.

S’ha tancat la sessió amb el torn de prec i el regidor Pau Llobet ha plantejat que l’Ajuntament de Granollers creiï espais de debat perquè el conjunt de ciutadans, entitats, empreses i organitzacions professionals pugui participar en el disseny del projecte de ciutat, aprofitant que tenim en marxa el Pla Estratègic i l’existència del programa europeu Next Generation.

Si no hi ha res de nou, un cop passades les eleccions al Parlament de Catalunya, el Ple municipal de febrer serà el 23 de febrer.

COMPARTEIX!