fbpx

Entrevista a Àlex Sastre, a VOTV

Coincidint amb l’inici d’any, la televisió pública fa l’habitual ronda d’entrevistes als grups municipals de la ciutat i ha estat Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers, qui ha passat avui pel plató de VOTV per contestar les preguntes de Clara Armengol, directora del programa ‘Busquem respostes’ i dels Serveis Informatius del canal.

A la primera part del programa s’ha fet una repassada a l’any 2021, condicionat evidentment per la pandèmia. Sobre la relació amb l’equip de govern municipal, Àlex Sastre ha defensat ‘la necessitat de col.laborar en els moments que s’estan vivint i sobretot aconseguir acords’. I ha remarcat alguns exemples de propostes que han anat endavant on hi havia diferències amb el grup socialista, com ‘els pressupostos participatius, el pagament per generació en la recollida de la brossa o la necessitat d’introduir un nou fil argumental a la Fira de l’Ascensió’. I tot i el clima d’entesa actual, Sastre ha citat algunes de les discrepàncies amb el PSC, al marge de la qüestió nacional: ‘més flexibilitat en la contractació laboral, una transformació urbanística de la ciutat massa tímida, la mateixa gestió de residus o no traspassar certes competències a la societat en matèria de centres educatius …’.

S’ha parlat del paper de Granollers al gran Vallès -‘una ciutat, un vot’, ha dit Sastre referint-se al model de governança que s’hauria d’aplicar en aquest territori que representa una part molt important del teixit econòmic i industrial de Catalunya i ha comentat que la nostra ciutat no està actuant com la conurbació que hauria de ser amb Canovelles, Les Franqueses, La Roca, Montmeló o Montornès, fins i tot, ‘amb un model propi’, deixant a banda les comparacions amb Sabadell o Terrassa.

En la segona part de l’entrevista s’ha abordat el present a partir del suport al pressupost o les ordenances fiscals, temes ‘pactats’ en un context determinat: ‘Els recursos s’han de destinar per ajudar als sectors més castigats i si hi ha inversions programades que no són tan urgents ja les farem més endavant’, ha reblat. Sobre la futura residència per a gent gran, tot i que ha reconegut que és una competència de la Generalitat, ha dit ‘que s’hauria de repensar el model i que si tenim la capacitat, els recursos, per anar avançant el projecte des de Granollers, que ho anem fent’.

S’ha parlat de la situació del comerç, ‘el tret distintiu de la ciutat’, ha dit l’Àlex, i ha confirmat que ‘el panorama ha millorat després de moments tan crítics’ i ha parlat de dos objectius que té el sector: ‘deixar de ser un comerç a pes i passar a tenir una estratègia i ampliar l’activitat comercial del centre als barris de Granollers’. A la recta final, s’ha parlat de política i la periodista de VOTV ha ressaltat que Junts iniciés a Granollers la seva precampanya el passat mes d’octubre. Sastre ha valorat positivament el lema escollit, ‘La Catalunya del Sí’, ha remarcat que des de Junts es reivindiqui el creixement com a país des d’un posicionament ‘d’ordre i progrés’ i quan li han preguntat si tornaria a encapçalar la llista electoral ha contestat que hauran de ser els companys i les companyes de Junts per Granollers qui diguin si ha de ser ell qui lideri el partit a la cita amb les urnes de l’any que ve.

VISIONAR L’ENTREVISTA:

https://votv.alacarta.cat/busquem-respostes/capitol/alex-sastre-portaveu-junts-ajuntament-granollers

COMPARTEIX!