fbpx

Posicionamiento de Junts por Cataluña en torno al conflicto Ucrania-Rusia

1. Hem rebutjat i rebutjarem sempre la violència. Quan un conflicte territorial es determina a partir de la força i de la violència, les conseqüències són nefastes per tothom. Ucraïna és un estat sobirà, i no es pot amenaçar ni qüestionar la seva existència.

2. Les amenaces implícites contra les repúbliques bàltiques concerneixen directament la Unió Europea i obliguen els socis europeus a una posició de defensa conjunta i sense fissures. Donarem suport a les mesures i sancions que apliqui la UE al respecte.

3. El no-respecte al dret a l?autodeterminació és a l?origen de molts conflictes que s’estalviarien si es respectés la decisió dels ciutadans de viure en un estat o, de formar-ne un, en les circumstàncies recollides als tractats internacionals i sense amenaça de l’ús de la força.

COMPARTE!