fbpx

És festa major !

Artículo publicado en el diario SomGranollers, dijous 28 de juliol de 2022.

?Quan l?estiu s?acaba i s?acosta anar a currar, Granollers fa festa i no pensa en l?endemà?. Així ho diu la Guimbada, l?himne de festa major de ?Blancs i Blaus? que sona després del pregó, 100% collita pròpia, amb lletra d?en Jaume Sesé i música d?en Martí Ventura.

?Anirem a ballar a la Porxada i de festa, de festa ballarem fins la matinada i veurem sortir el sol?.

Doncs sembla que enguany ho podrem fer : ?Blancs i Blaus, ara és l?hora d?estripar?, vosaltres sou els autèntics protagonistes de la nostra festa major, els que inicialment amb la juguesca de dos rajolers vareu convocar a la ciutadania, que vestida de blanc o  blau, animava als contrincants; i que any rere any heu sabut mantenir aquesta essència fent créixer la festa amb empenta, ganes, força i sobretot enginy per continuar mobilitzant durant dècades a granollerins i granollerines i als veïns i veïnes de la comarca perquè els darrers dies d?agost llueixin els colors blancs i blaus i participin activament de la nostra gran festa d?estiu.

Perquè la festa major de Granollers és una festa de tot@s, on hi ha lloc per a tothom, per a tots els gustos i per a totes les edats, és una festa participativa que s?escampa per tots els racons de la ciutat. I és tan esperada que per això ha estat la gran enyorada dels darrers anys … !

El juny de 2021 les colles es van veure obligades a presentar una festa major amb un programa encara restringit per la Covid-19, una celebració adaptada a les circumstàncies on tot quedava a l?aire per la incertesa; però sembla que després d?esdeveniments cabdals a la ciutat com les recuperades Fires i Festes de l?Ascensió, la Granollers Cup, la ciutat retroba el seu dinamisme i el pol d?atracció de rodalies i comarca amb aquesta nova i propera edició de La Festa de Blancs i Blaus 2022.

Des de Junts per Granollers estem convençuts que la festa d?aquest estiu serà el retorn definitiu a la normalitat, d?una ciutat viva, amb una identitat pròpia on la societat civil és el motor d?aquests i d?altres esdeveniments de collita pròpia, de quilòmetre 0, que ens fan una ciutat singular; una societat civil promotora i impulsora que ha de comptar sempre amb el recolzament en tots els sentits de l?administració per garantir-ne la continuïtat i futur.

Quan l?estiu s?acabi,  les colles de Blancs i Blaus, els gegants i els capgrossos, el bestiari de festa major, les entitats i col·laboradors tornaran a omplir places i carrers amb tantes o més ganes que mai, i de ben segur que aquest any ens tornaran a sorprendre.

Gaudim de la festa, fem-nos la nostra, siguem participatius però no oblidem ser cívics i tolerants, respectuosos amb la gent i la ciutat, diguem no al vandalisme i la violència, perquè és responsabilitat de tot@s!

Visca els Blanc i Blaus … !

Bon estiu!. Ens veiem per la festa fajor!

Laura Sabatés y Ortega. Regidora Junts per Granollers.

COMPARTE!

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email