fbpx

Granollers aprova la proposta de Junts per millorar la seguretat a la ciutat

La nostra moció, que el Ple tira endavant amb l’abstenció d’ERC, persegueix reduir la comissió de furts i endurir els agreujants de reincidència i multireincidència per reforçar la tasca dels cossos policials.

Dos anys després de l’última sessió celebrada amb absoluta normalitat, l’Ajuntament de Granollers l’ha recuperat avui en el Ple ordinari d’aquest mes de febrer quan els signes de control de la pandèmia conviden a l’optimisme, tot i que les conseqüències de la crisi derivada són patents a tots els nivells. La sessió d’aquesta nit, a més de deixar constancia d’això, ha tributat un petit homenatge a dos ciutadans granollerins que ens han deixat recentment, i que en el seu moment van ocupar càrrecs electes en aquest consistori: Antoni Porta Benazet i Josep Icart Lamarca.

La sessió municipal d’aquest mes, amb un ordre del dia de nou punts i dues mocions, la nostra i una altra de conjunta entre el PSC i Primàries, que també has estat aprovada, s’ha enllestit amb celeritat: una hora i nou minuts.

Laura Sabatés ha defensat la nostra moció en el Ple municipal d’avui

Anem a pams i comencem pel final, amb la nostra moció per millorar la seguretat a Granollers. Només en els tres primers trimestres de l’any passat, a la nostra hi va haver 450 furts i 86 robatoris amb violència, tot i les restriccions de mobilitat que hi havia a causa de la pandèmia. És veritat que la nostra ciutat està en el grup de les 7 ciutats catalanes de més de 20.000 habitants, que són 67, on la criminalitat va baixar, concretament un 4,7%. ‘Però des de l’Ajuntament, com diu la moció que vam presentar dijous(i que podeu llegir completa en aquesta mateixa secció d’Actualitat) hem d’exigir l’excel·lència en la prestació de serveis i no ens podem conformar amb què la nostra ciutat no sigui una de les que encapçala el rànquing i hem de treballar tot el possible per reduir aquestes xifres’. La nostra companya Laura Sabatés l’ha defensada en el Ple dient‘pensem que els furts són un problema de segurat, per a negocis i ciutadans. Hi ha d’haver un reforç de les eines dels cossos policials de les eines de que disposen per lluitar-hi. Ara no són suficients per revertir aquesta situació. I, a més, demanem d’endurir les penes, i més mesures dissuasòries.’ Per totes aquests raons, ‘és per això que cal dotar als prestadors d’aquest servei de les màximes i millors eines possibles per fer-lo d’una forma excel·lent. En aquest cas, aquestes persones són els cossos de la Policia Local de Granollers i el de Mossos d’Esquadra,’ planteja la moció de Junts per Granollers. Tots els grups hi han votat a favor, tret d’ERC, que s’hi ha abstingut.

Abans, i per unanimitat, s’ha aprovat l’altra moció, relativa a la inclusió financera i bancària de la gent gran del municipi, on el tinent d’alcalde Jordi Terrades ha recordat les paraules del metge valencià Miquel Pueyo ‘no somos tontos, somos mayores’ que va utilitzar per argumentar una acció que ha sensibilitat tothom. I que als catalans ens afecta directament perquè de les 2.488 oficines bancàries tancades l’any passat a l’estat, un 15,53% van correspondre a Catalunya.

El nostre portaveu, Àlex Sastre, en una de les seves dues intervencions d’aquesta nit

De l’ordre del dia de la sessió cal destacar l’aprovació, també per unanimitat, del pla de mesures antifrau de l’Ajuntament, amb una declaració institucional inclosa de lluita contra el frau. Com ha comentat en la seva presentació la primera tinent d’alcalde i regidora de Planificació i Governança, Alba Barnusell, ‘un pas imprescindible per poder optar als fons Next Generation’, que el nostre portaveu ÀlexSastre ha remarcat en la seva intervenció: ‘És rellevant perquè ens fa avançar cap a una administració més transparent i perquè blinda, assegura, aquest bonus de recursos públics amb mesures antifrau’.

Després de dos anys, la sessió plenària ha recuperat la normalitat

Igualment, de forma unànime, el Ple ha aprovat la declaració del grup residencial Primer de Maig com a Entorn Residencial de Rehabilitació Programada. Aquest punt és molt important, primera perquè aquesta actuació opta als fons Next Generation però també perquè tindrà altres línies de rehabilitació complementàries i, en segon lloc, perquè ‘es tracta d’un projecte de regeneració urbana i en serà el precursor d’altres que se’n faran a la ciutat’, ha afegit Terrades a les paraules del regidor d’Urbanisme, Sergi Fernández. En aquest punt també hi ha intervingut Àlex Sastre, que ha volgut destacar en relació als fons europeus a que aspira aquest projecte que ‘en aquest cas, hi ha un pla d’actuació, no només un transvasament econòmic a fons perdut’ i ha recordat com es va gestar aquest projecte, molts mesos enrere, quan ja se sabia que hi haurien ajudes europees i es va estrènyer la col.laboració per plantar cara a la situació provocada per la crisi del coronavirus.

COMPARTEIX!