fbpx

Granollers dona llum verda a un nou servei de recollida de residus urbans que introduirà un model de gestió avançat i participatiu

L’execució del nou contracte que ara es licita, per un import de 51,9 milions d’euros, s’iniciarà el 2022 sota règim de concessió a deu anys i posarà les bases per implementar el sistema de pagament per generació, que hem defensat des de Junts per Granollers

La corporació municipal ha celebrat avui el darrer Ple d’aquest 2021, la vint-i-dosena sessió consecutiva –s’ha recordat- celebrada sense públic i amb un tipus o altre de restriccions, cosa que ens diu que tenim un problema molt gran al damunt des de fa temps i que que cal continuar extremant, individual i col.lectivament, totes les prevencions a causa del virus que ens ha canviat la vida.

La sessió, que tenia un ordre del dia de 10 punts, perquè finalment no hi ha hagut cap moció, s’ha enllestit en 43 minuts i ha servit, entre d’altres temes, per aprovar la licitació del servei de recollida de residus municipals i neteja viària, prorrogat sis mesos, i que s’executarà per tant aquest 2022 a punt d’arribar. És una concessió a 10 anys i com ha explicat la regidora Alba Barnusell ‘s’ha aprofitat l’aturada en el procediment, a causa d’una reclamació de l’associació que concentra les empreses del sector, per fer uns ajustos en el redactat del contracte’ que sí compleix la normativa. L’import és de 47,2 milions d’euros per aquest període de 10 anys, quantitat a la qual cal sumar l’IVA, de 4,7 milions d’euros més, que totalitzen 51,9 milions, i es preveu que hi haurà un seguiment constant del servei de concessió que, finalment, es farà via Comissió Informativa, en aquest cas de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat.

Aquesta demanda -exercir un control estricte del servei des de l’Ajuntament- ha estat una sol.licitud constant del grup municipal de Junts per Granollers per aconseguir millorar la qualitat i efectivitat d’un servei essencial per les seves connotacions estètiques i sobretot higièniques. Aquest argument, i l’acceptació per part de l’equip de govern de la nostra proposta de posar en marxa tan aviat com sigui possible la modalitat de ‘pagament per generació’, que persegueix incentivar el reciclatge i la separació correcta de la fracció orgànica, i que quan s’implementi permetrà bonificar en el rebut de les escombraries els contribuents que facin millor i amb més quantitat aquesta separació. La idea, plantejada ja fa uns anys pel nostre portaveu Àlex Sastre, que avui s’ha absentat de la sessió, se sustenta en la col.locació d’uns contenidors Intel.ligents que llegeixen les dades dels usuaris, que disposen d’una mena de tarjeta electrònica perquè es puguin processar i aplicar els descomptes o bonificacions esmentats en funció del material aportat.

El punt s’ha aprovat amb 20 vots favorables i 4 abstencions.

Dins de l’ârea de Serveis Generals, destacar primer la concessió de les Medalles de la Ciutat de l’any 2021, dedicades a l’activista social Conxi Caruda Martínez, traspassada el mes de maig, i a l’Escola Municipal del Treball, en el seu centenari, i s’ha atorgat també una menció especial a tots els treballadors i treballadores del sector sanitari i de les residències de gent gran per la seva tasca durant la pandèmia. En segon lloc, l’aprovació per unanimitat dels estatuts de l’associació europea “The European Chapter of Mayors for Peace” i l’establiment de la seva secretaria tècnica i presidència a Granollers, que representa la culminació d’un procés iniciat l’any 2005 quan la ciutat s’hi va adherir.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, la portaveu d’ERC Núria Maynou ha demanat la creació d’una comissió d’avaluació de l’impacte del Mundial d’Handbol Femení, clausurat diumenge, que l’alcalde Josep Mayoral ha contestat adduint que l’Ajuntament ja té marcs habituals per fer-ho, com el Consell Municipal de l’Esport o el mateix Consell de Ciutat.

El president de la corporació, per acabar, ha fet la seva felicitació de Nadal. L’ha dirigit a tots els membres del consistori i també a la ciutadania, desitjant que la pandèmia ‘desaparegui el més aviat possible’ i que això sigui possible, ha dit, ‘depèn de cadun de nosaltres’.

Bon Nadal a tothom i que el 2022 ens torni la normalitat, dins de tot el que sigui possible … !!!

COMPARTEIX!