fbpx

Granollers no tindrà mercat aquest dijous per la negativa o no pronunciament del 73 % dels paradistes a la nova ubicació

El mercat del dijous havia de tornar aquesta setmana, reubicat provisionalment entre el Camp de les Moreres i el recinte firal

Dijous passat l’Ajuntament de Granollers anunciava que el mercat setmanal  s’ubicaria, provisionalment, a la zona sud de la ciutat amb la totalitat de les parades, 372 i en un emplaçament que garantia el compliment de les mesures de seguretat decretades per la Generalitat.

Un grup de marxants es va mostrar en desacord amb aquesta proposta i l’Ajuntament va decidir fer una consulta a tots els paradistes que havien de respondre a la pregunta: «Muntarieu parada a la nova ubicació provisional?»

S’han emès 188 vots vàlids, dels quals només un terç s’han manifestat a favor de fer el mercat a la nova ubicació. El resultat d’aquesta consulta conclou que el 73 % dels marxants han rebutjat o no s’han pronunciat sobre la proposta de trasllat provisional del mercat del dijous de Granollers del centre històric al Camp de les Moreres- recinte firal. Així, amb aquest resultat l’Ajuntament ha decidit anul·lar el mercat del dijous. 

Recordem que celebrar el mercat del dijous de Granollers, amb 372 parades ubicades als carrers i places del centre i amb diversos punts d’entrada on conviuen molts usos urbans (comerços, habitatges, oficines, etc.), és incompatible amb el compliment de les mesures decretades. El darrer decret aprovat per la Generalitat de Catalunya (Resolució SLT/2875/2020, de 12 de novembre) especifica sobre els mercats no sedentaris que poden mantenir la seva activitat condicionada a una reducció al 30% de la capacitat d’aforament màxim del recinte i al compliment de les mesures previstes al corresponent pla sectorial aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d’actuació del PROCICAT. Si les característiques del mercat no sedentari no permeten aquesta adaptació, no es podrà dur a terme aquesta activitat.

COMPARTEIX!