fbpx

Informació dels diferents serveis municipals a Granollers

Tothom s’ha de quedar a casa i seguir les mesures excepcionals adoptades per evitar la propagació del coronavirus (COVID-19)

Des d’aquest dilluns, l’Ajuntament de Granollers atén de manera no presencial a la ciutadania d’acord amb el Real Decreto 463/2020 que declara l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària provocada pel COVID-19. Davant aquesta situació d’excepcionalitat us informem que l’alcalde, Josep Mayoral, està parlant amb els agents econòmics i socials per analitzar les incidències que està provocant aquesta situació a les empreses i a l’economia de la ciutat, per tal d’anar cercant solucions.

Us recordem que els serveis essencials municipals estan garantits:

SERVEI D’ATENCIÓ A LA CIUTADANIA

L’atenció amb la ciutadania es farà per telèfon o telemàticament a través de seuelectronica.granollers.cat. L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) estarà oberta en horari de 9 a 14 h, però només s’atendrà a les persones que hagin sol·licitat cita prèvia per a tràmits essencials, trucant al 93 842 66 10.

L’Oficina d’Habitatge de Granollers estarà oberta al públic de 9 a 14 h, però només s’atendrà a les persones que hagin sol·licitat cita prèvia trucant al 93 860 12 00.El 010 o el 93 842 66 10 està actiu en l’horari de 9 a 19 h. Totes les oficines i serveis administratius estan tancats al públic, no obstant es farà atenció telefònica. Informeu-vos de com contactar amb cada servei trucant al 010 o a www.granollers.cat

Els equipaments municipals estan tancats des de divendres 13 de març i tota la programació s’ha suspès.El cementiri de Granollers romandrà tancat, excepte per fer enterraments.

ATENCIÓ A LES PERSONES VULNERABLES

Es garanteix l’atenció de les persones vulnerables i es donarà cobertura a les necessitats bàsiques d’aquest col·lectiu. Els treballadors i treballadores de Serveis Socials i el Servei d’Atenció i Informació a les Dones (CIRD) atendran per telèfon i només es fan atenció personalitzada en cas d’urgència.

El Servei d’Atenció a Domicili (SAD) és manté i s’ampliaran si el servei ho requereix.

Se suspenen els terminis administratius i s’interromp els terminis per a la tramitació dels procediments administratius. Es paralitzen els tràmits per sol·licitar beques i ajuts. És a dir tots els terminis de presentació dels ajuts: material i llibres, pràctica esportiva, escola de Música, escoles bressol municipals queden ajornats fins a nova data.

CatSalut informa que sobre la reorganització de l’atenció sanitària al CAP Sant Miquel i al CAP Centre de GranollersDe manera temporal i fins a nou avís s’han reorganitzat els serveis sanitaris:

Al CAP Sant Miquel només es farà atenció pediàtrica. Tel: 93 879 16 25
Al CAP Centre només es farà l’atenció als adults. Tel: 93 860 05 22
Fora de l’horari dels centres, a partir de les 20 h truqueu al 061.
Des de La meva Salut (lamevasalut.gencat.cat), a través de l’e-consulta, podeu contactar directament amb el vostre metge o metgessa i descarregar les vostres receptes mèdiques.


Crida per donar mascaretes 
L’Ajuntament de Granollers demana la col·laboració de totes les empreses, comerços i particulars que disposin de mascaretes per tal que les puguin facilitar per a la gestió d’aquesta situació. La seva aportació en aquests moments pot ser cabdal per als serveis sanitaris. Així que si disposeu de mascaretes, poseu-vos en contacte amb l’Ajuntament al telèfon: 93 842 66 10.

Autobusos urbans de Granollers i la seva conurbació-Transgran
A partir de demà dimecres 18 de març i fins a nou avís hi haurà horaris excepcionals en els autobusos urbans de Transgran, Granollers i la seva conurbació, durant el dies feiners, amb la mateixa oferta que el mes d’agost. Tindran servei únicament les línies L1 (Can Gili – Canovelles – Hospital – La Torreta), cada 30 minuts; i la L20 (Can Bassa – Can Mònic – Bellavista) i la L6 (Can Bassa – Granollers Centre – Hospital – Can Mònic – Corró d’Avall), cada hora.

La L4 (Granollers-Canovelles) funcionarà de 07.10 a 10.20 h i de 16.06 a 20.15 h.
Les línies L21 (Can Bassa – Hospital), L22 (Estació de França – Bellavista) i L3 (Plaça Europa – Granollers Centre – La Torreta – Hospital), no tindran servei.

Els dissabtes i  diumenges es manté el servei actual.
Per a la resta de línies interubanes, es recomana consultar la web dels operadors respectius.

Tot i que el transport públic segueix funcionant, es desaconsella viatjar excepte per raons inajornables. Més informació: www.transgran.cat

La zona blava de Granollers es manté gratuïta i es demana fer-ne un ús responsable per afavorir la rotació de vehicles.

El mercat de Sant Carles es manté obert

El mercat de Sant Carles, amb totes les parades obertes excepte el bar, manté un únic accés obert, el principal (pl. de la Caserna), per tal de controlar-ne l’aforament, que no pot superar les 60 persones (dues persones per parada). El mercat està obert cada matí, de dilluns a dissabte, de 7 a 2 (està pendent de decidir si obrirà aquest divendres a la tarda). S’han extremat les mesures higièniques i uns rètols recorden la necessitat de mantenir la distància de seguretat i evitar els contactes físics. També, es recomana el pagament amb targeta de crèdit. Mentre que l’afluència de públic va ser molt elevada el cap de setmana, ahir i avui era l’habitual. Algunes parades fan servei a domicili. 

Es mantenen amb normalitat la recollida d’escombraries i selectiva. Reforç de la neteja viària en punts concrets

Recordem a la ciutadania que funciona amb normalitat el servei de recollida d’escombraries, la recollida selectiva i el servei de recollida de mobles i trastos vells. En aquest darrer cas es demana fer un ús racional d’aquest servei i trucar, com sempre, al telèfon 93 842 67 89 i deixar els mobles i/o trastos on i quan ens diguin. 

A més, s’ha reforçat la neteja de papereres i dels entorns dels contenidors. Igualment s’ha incrementat els servei de neteja amb aigua de la ciutat i, en particular, en les zones amb més afluència de persones com centres assistencials, hospital, supermercats, Inem, jutjats, centres veterinaris…
Es demana a la ciutadania que dipositi els residus dins del contenidor que toca i que, en la mesura del possible, s’intenti reduir al màxim la generació de residus, així com no fer servir les papereres com a contenidor.

LIMITACIÓ DE LA MOBILITAT DE LES PERSONES

El Real Decreto 463/2020 que declara l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària provocada pel COVID-19 limita durant 15 dies la mobilitat de les persones.És permès:Adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat.Assistència a centres, serveis i establiments sanitaris.Desplaçament al lloc de treball per efectuar prestacions laborals, professionals o empresarials.Retorn al lloc de residència habitual.Assistència i cura a persones grans, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables.Desplaçament a entitats financeres.Per causa de força major o situació de necessitat.Qualsevol altra activitat de naturalesa anàloga degudament justificada.

L’Ajuntament de Granollers seguirà fent seguiment de la situació i informant puntualment a través de www.granollers.cat/coronavirus i les xarxes socials @granollers.Recordem que davant el dubte cal trucar al telèfon de Salut respon: 061 i que a la web del Departament de Salut és on trobar la informació oficial i actualitzada: http://canalsalut.gencat.cat


Per a més informació visiteu el lloc www.granollers.cat

COMPARTEIX!