fbpx

Jordi Turull afirma a Granollers que ‘tenim l’obligació de persistir en les nostres aspiracions perquè tenim la fórmula per guanyar aquest Estat’

El conseller de Presidència de la Generalitat, destituït per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola, participa en l’acció setmanal de protesta contra la repressió política que des de fa setmanes es fa cada dimarts al centre de Granollers.

Molta expectació hi havia avui per l’assistència de Jordi Turull a Granollers en aquesta nova cita de la plantada de deu minuts que es fa des de fa setmanes, sota el lema ‘Prou repressió’. Acció que organitza l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, els CDR’s i el Consell per la República, amb el suport i col.laboració dels partits polítics independentistes de la ciutat, com Junts per Granollers, que com es pot observar en la foto de capçalera hi ha tingut la representació de tots els membres del grup municipal, bona part de l’executiva local i diversos associats.

El conseller Turull, al centre de la fotografia, just darrera de la capçalera

Un cop acabada l’acció, la responsable de l’Assemblea Nacional Catalana, Assumpta Redondo, ha fet una introducció per destacar que ‘aquest dimarts celebrem tres coses: l’aniversari de la independència de Guinea Equatorial d’Espanya l’any 1968, la declaració d’independència del Paraguai l’any 1813 i la presència a Granollers de l’honorable conseller Jordi Turull’.

Jordi Turull en plena intervenció en l’acte d’aquesta tarda

En mig dels aplaudiments, i en una intervenció que ha fet expressament curta per disposar de temps per parlar amb moltes persones que el volien saludar, Turull ha dit ‘que tenia ganes de venir per agrair personalment tot el suport que ens heu dispensat i per ser-hi sempre. Des de la presó, quan veiem aquesta reacció, ens adonàvem que no teníem dret al desànim’. Ha parlat del moment actual i de la feina que encara queda per aturar la repressió política que patim i ha recordat que ‘ens han donat un indult revisable, condicionat i parcial i que fins que aquí no puguin venir també tots els companys i companyes que pateixen l’exili no serem lliures’ i ho ha fet extensible igualment a ‘les més de tres mil persones persones represaliades des de l’1 d’octubre del 2017’. Ha acabat la intervenció assenyalant que ‘tot i tenir una llarga inhabilitació política, vull refermar el meu compromís amb les meves conviccions i objectius polítics que compartim’ i ha afegit, convençut, que ‘tenim l’obligació de fer-ho perquè disposem de la fórmula per guanyar aquest Estat, junts i sense por’.

La plantada fa diversos moviments: aquí, mirant cap al nord
El lema addicional de l’acció d’avui: 12 d’octubre, res a celebrar

Maria Glòria Casanovas, en representació d’Òmnium Cultural, i abans de tancar l’acte amb el cant d’Els Segadors, ha recordat que ‘a Catalunya, el 12 d’octubre, no tenim res a celebrar’, el lema addicional en la protesta d’aquesta tarda.

COMPARTEIX!