fbpx

Josep Maria Noguera: ‘La nostra predisposició queda ben reflectida amb aquest paquet de mesures per reactivar l’economia’

El Ple de març liquida el pressupost del 2020, que deixa un romanent de tresoreria que permetrà destinar 1,7 milions d’euros en actuacions socioeconòmiques contra la crisi  i que Junts per Granollers va pactar amb l’equip de govern en el pressupost d’aquest any.

Tercera sessió plenària del 2021, també telemática com es costum des de ja fa uns quants mesos a causa de les mesures restrictives que imposa la situació actual, amb un ordre del dia de disset punts i quatre mocions, dues de les les quals ha rebutjat la Junta de Portaveus.

Un cop assabentats de la liquidació definitiva del pressupost corresponent a l’exercici 2020, que ha registrat un romanent de tresoreria de 5,6 milions d’euros, el portaveu del grup socialista, Jordi Terrades, ha presentat la modificació del pressupost derivada del Pla de Mesures Socioeconòmiques 2021, pactat i aprovat amb el suport de Junts per Granollers. Terrades, que ha recordat que aquest acord es va gestar després de setmanes de reunions amb els nostres regidors Josep Maria Noguera i Laura Sabatés, ha agraït la feina feta conjuntament amb les regidores socialistes Maria Villegas i Gemma Giménez i els tècnics municipals.

El nostre company Josep Maria Noguera ha intervingut per explicar que aquesta modificació del pressupost permetrà destinar 1,7 milions d’euros a un pla de mesures socioeconòmiques ‘que té per objectiu pal.liar els efectes que ha deixat, està deixant i deixarà la irrupció de la Covid a les vides dels granollerins i granollerines, així com al seu teixit econòmic.’ També ha fet memòria que aquest pla és fruit d’un acord entre Junts per Granollers i l’equip de govern i ha dit: ‘Com bé sabem, perquè així ho hem explicitat, tot i que aquests dies es vulgui fer creure interessadament que no és així, aquest grup municipal treballa des de la responsabilitat, la voluntat de govern i des del compromís ineludible i insubornable amb les idees, valors i la terra que defensem’. Ha afegit que el grup municipal de Junts per Granollers és conscient de la problemática i de les preocupacions dels nostres conciutadans i conciutadanes i ‘com que no em som aliens, en la mesura del possible hem intentat i seguirem intentant donar les eines i solucions perquè el pas d’aquesta pandèmia tingui els efectes mínims possibles’. En nom del grup municipal ha tancat la seva intervenció enviant el suport, ànims i escalf a totes les persones que avui ho passen malament i dir-los que junts ens en sortirem ‘i és per ells que creiem que aquest és un bon acord, que contribuirà a pal.liar els efectes econòmics negatius derivats de la crisi que ha provocat el coronavirus.’

Aquest pla de xoc es concretarà en les pròximes setmanes amb subvencions i ajuts a situacions d’emergència social, manteniment de llocs de treball, foment de la digitalització del comerç local, accions de promoció de la ciutat i alleugeriment de càrregues fiscals al sector de la restauració.

L’alcalde Josep Mayoral ha intervingut al final d’aquest punt, que s’ha aprovat per unanimitat, ‘posant aquest fet en valor i agraint l’esforç de tots’.

Àlex Sastre intervenint quan s’ha presentat a aprovació el Pla Director del Verd Urbà

ÀLEX SASTRE: ‘PODRÍEM ESTUDIAR DISPOSAR TAMBÉ D’UN PLA SOBRE FAUNA I BIODIVERSITAT A LA CIUTAT’

Entre d’altres punts destacats, el Ple ordinari de març ha aprovat igualment per unanimitat el Pla Director del Verd Urbà, que vol, en paraules del regidor Albert Camps, que l’ha presentat, ‘gaudir d’una ciutat amb més espai verd, més saludable i preparada pel canvi climàtic’. Actualment, Granollers disposa de 210 hectàrees de zona verda i gestiona 19.000 arbres. Aquest pla s’ha fet amb la col.laboració de la Diputació de Barcelona i estableix també un pla d’actuació, que ha definit més de 700 accions prioritàries.

El nostre portaveu, Àlex Sastre, ha prés la paraula per dir que tot el que sigui avançar cap a recuperar espais verds a les zones urbanes será una decisió encertada. I ha afegit ‘que cal parlar també del gris urbà. Granollers està per sobre la mitjana pel que fa a pavimentació dura. El més important que ha de derivar d’aquest pla director, a banda de totes les mesures i accions que es suggereixen, és que hi hagi una voluntat política compartida perquè més enllà del que es proposa, a tots els carrers i places de la ciutat avancem cap aquesta visió menys dura i més integrada en aquests espais verds. Com a suggeriment, ha assenyalat, ‘podríem estudiar conjuntament la possibilitat de desenvolupar un altre pla, encara que no sigui amb tant detall com aquest, sobre la fauna i la biodiversitat present a la ciutat’.

Tots els grups s’han felicitat per l’aprovació d’aquest pla i han destacat la importància de disposar d’espais verds en l’entorn urbà, com ha posat en evidència la pandèmia de coronavirus. Camps ha recordat que sense les decisions urbanístiques preses l’any 1984 Granollers no tindria avui aquestes 210 hectàres d’espais verds i l’alcalde hi ha posat noms: Rafael Ballús, Anna Maria Palé, Montserrat Illa i Josep Pujadas.

Imatge del Ple municipal ordinari de març celebrat, novament, de forma telemàtica

En el capítol de les mocions, s’ha aprovat per unanimitat una contra el tancament de l’empresa Bosch, a Lliçà d’Amunt, presentada conjuntament amb tots els grups municipals del consistori. Amb l’abstenció de Granollers per la Independència, s’ha aprovat també a petició de l’entitat Granollers Pedala una moció per activar un protocol davant de situacions d’assetjament a la calçada vial a persones amb bicicleta, cicle o VMP, per part de persones conductores de vehicles motoritzats.

En canvi, la Junta de Portaveus ha decidit rebutjar la tramitació d’una moció presentada per ERC de reconeixement dels drets de les persones trans* i en suport d’una llei estatal, amb la qual estem d’acord, i una altra, de Granollers per la Independència, relativa a la promoció del civisme. La nostra regidora Amanda Ramos ha argumentat així la nostra abstenció: ‘Creiem que una moció al Ple de l’Ajuntament no és la forma que correspon per tractar aquest tema i ens emplacem a treballar-hi conjuntament per posar-hi remei’.

La sessió s’ha tancat formalment quan passaven deu minuts de les 10 de la nit, amb una durada de dues hores i gairebé quaranta minuts.

Bona Pasqua a tothom … !!!

COMPARTEIX!