fbpx

Josep Maria Solé Sabaté: ‘Estem vivint una revolució democràtica’

Granollers recorda l’1-O i l’exercici de dignitat col.lectiva que va representar el referèndum d’autodeterminació de Catalunya del 2017

La Porxada de Granollers s’ha omplert aquest vespre per commemorar el tercer aniversari del referéndum que l’1 d’octubre del 2017 es va organitzar a Catalunya pel nostre dret a l’autodeterminació, amb la participació de més de dos milions de persones, i que va provocar la forta repressió de l’Estat espanyol, amb més de mil persones ferides. Després vindria el setge judicial, amb les dures sentències del ‘Tribunal Supremo’ que mantenen a la presó a polítics i líders socials des de poques setmanes després d’aquella data i a l’exili als seus companys i companyes que van decidir continuar la lluita pels drets del nostre poble lluny de casa, al marge de més de 2.800 persones imputades que a hores d’ara encara continuen pendents del què decideixi la justícia espanyola.

La plaça de la Porxada, una vegada més, centre de la commemoració del’1-O

La Coordinadora d’entitats i partits independentistes de Granollers ha organitzat l’acte d’avui, que ha presentat l’actor Pep Planas, conciutadà nostre. Feta la introducció, s’ha interpretat la cançó ‘Els indignats’, de l’obra ‘Els miserables’ i acte seguit, en un moment molt emocionant de l’acte, han arribat fins a l’escenari diverses de les urnes que es van fer servir en la consulta d’ara fa tres anys portades per diversos voluntaris i voluntàries.

Immediatament, la periodista de VOTV Clara Armegol, ha entrevistat en directe l’historiador Josep Maria Solé Sabaté que ha fet diverses reflexions, algunes de molt punyents, sobre la situació que viu el país i el futur que ens espera. No ha dubtat a afirmar que ‘estem vivint una revolució democràtica’ i sobre l’1-O ha dit que ‘ens dóna una lliçó extraordinària amb una actuació personal coretjosa dels catalans’. Des del punt de vista històric, l’ha comparat amb el 14 d’abril del 1931, dia de la proclamació de la Segona República, i després de fer una repassada a tots els greuges que pateix Catalunya per part de l’Estat, especialment en matèria d’infraestructures des fa 110 últims anys, s’ha queixat que ‘les coses que estem reclamant no són delicte a l’Estat espanyol’, en referència a les legítimes aspiracions del poble català.

Un altre granollerí, l’actor Pep Bou, ha tancat aquesta commemoració amb el seu espectacle de bombolles i el mèrit afegit de fer-lo a l’aire lliure i delectant a les tres-centes persones que han omplert bona part de la plaça i les cadires escrupolosament col.locades per mantenir la distància social que imposa aquest temps del maleït coronavirus. Al final, hi hagut una estripada de papers amb tricornis, porres i corones, que s’han llançat al contenidor, i s’ha tancat l’acte amb el cant dels Segadors.

Aquí teníu més matges captades aquesta vespreda.

1-O, ni oblit ni perdó … !!!

Pep Bou en plena actuació
Explosió de bombolles a la plaça de la Porxada

COMPARTEIX!