fbpx

Junts per Granollers celebra la Diada Nacional de Catalunya del 2019 amb el desig que el país faci un pas endavant

Una nodrida representació de Junts per Granollers, amb Àlex Sastre al capdavant, ha participat avui en l’ofrena floral que se ha fet a la plaça 11 de Setembre amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Tot i que el dia ha començat amb la mateixa inestabilitat i moments de pluja de la vigília, quan s’ha iniciat l’acte oficial lluïa el sol i les cinc-centes persones que s’hi han concentrat han pogut seguir sense els inconvenients de la meteorologia les diverses intervencions que s’han fet just abans que les formacions polítiques i diverses entitats de Granollers fessin la seva ofrena.

Els regidors de Junts per Granollers: Josep Maria Noguera, Àlex Sastre, Amanda Ramos i Laura Sabatés

Després de la lectura del Ban de l’alcaldia per commemorar la nostra festa nacional, una parella de l’Esbart Dansaire de Granollers ha interpretat ‘El ball de l’homenatge’ i a continuació s’ha engegat l’ofrena floral al peu de l’escultura que hi ha al mig de la plaça 11 de Setembre, amb l’Ajuntament desfilant en primer lloc i, seguidament, totes les formacions polítiques de la ciutat. Quan han acabat aquestes, ho han fer les diverses entitats i institucions culturals, socials, econòmiques i esportives que s’han sumat a la celebració de la Diada del 2019.

L’Esbart Dansaire interpretant ‘El ball de l’homenatge’
Els caps de llista de les cinc formacions polítiques de l’Ajuntament de Granollers han obert l’ofrena
Regidors i associats de Junts per Granollers instants després d’haver fet l’ofrena

Quan totes les ofrenes s’han enllestit, la coral Ensemble Aedea ha fet la seva actuació interpretant en primer lloc ‘L’havanera del Vallès’ i ha tancat l’acte, que ha tingut un record pels presos/preses i exiliats/exliades polítics/es quan en plena ofrena s’han corejat crits a favor d’ells, amb ‘Els segadors’, l’himne nacional de Catalunya amb la participació dels assistents.

L’Ensemble Aedea, en plena actuació en aquest 11 de Setembre del 2019
Els integrants de Junts per Granollers presents, al final de l’acte

Abans de traslladar-se al lloc on s’ha fet la commemoració oficial de la Diada Nacional 2019, Junts per Granollers ha fet un esmorzar a Ca l’Espinasa, el popular establiment de la plaça de la Corona, quan la pluja encara era present i amenaçava en esgarrar el dia, cosa que no ha tret en absolut el bon humor als comensals.

I aquesta és la segona taula que hem omplert avui a Ca l’Espinasa

Com és habitual, des de fa ja 18 anys, anit, vigília de la Diada, Els Amics de l’11 de Setembre van organitzar a La Porxada, una vegada més, ‘El pa amb tomàquet de la Diada’, que va aplegar un bon nombre de persones, que ens vam haver de guarir de les inclemències del temps sota el porxo majestuós del nostre centenari edifici. Junts per Granollers, com tantes altres formacions i entitats de la ciutat, no va faltar a la cita amb una representació que vorejàvem la vintena i que vam gaudir del pa amb tomàquet i fuet, botifarra amb unes extraordinàries ‘patates de pastor’ i postre, amb porrons de vi negre per a tothom i el bon fer dels Amics de l’11 de Setembre, que van destinar part de la recaptació a la Caixa de Solidaritat gràcies als nombrosos donatius de 3 euros que es van fer.

Bona Diada Nacional de Catalunya 2019 a tothom … !!!

Junts per Granollers no va faltar, un any més, a ‘El pa amb tomàquet de la Diada’

COMPARTEIX!