fbpx

Junts per Granollers celebra l’ampliació de l’Hospital General perquè el convertirà en un centre del segle XXI

El darrer Ple municipal de 2020 aprova per unanimitat i per la via d’urgència un protocol amb la Generalitat i la Fundació Hospital Asil de Granollers que permetrà ampliar-lo i moderrnitzar

En un any tan esgarrifós com el que estem a punt d’acabar, amb una crisi sanitària tan dura com la que ha provocat el coronavirus des de la seva irrupció a finals de l’hivern passat, que les administracions públiques acordin una inversió de 25 milions d’euros en un centre assistencial amb tots els déficits que pateix l’Hospital de Granollers des de fa anys, és una gran noticia. Segons els nostre portaveu, Àlex Sastre, ‘una notícia bestialment positiva’.

Dilluns es coneixia l’acord entre la Generalitat, l’Ajuntament i la Fundació Hospital Asil de Granollers de construir un nou edifici de 9.000 metres quadrats, en dues fases, la primera de les quals entrarà en funcionament la tardor de l’any que ve i que permetrà ampliar les instal.lacions i modernitzar-les. De fet, en el Ple municipal l’alcalde Josep Mayoral ha dit que aquest mateix matí l’Ajuntament ha adquirit el terreny adjacent on s’ubicarà aquest nou edifici, que incrementarà en un 20% la capacitat hospitalària i millorarà el nombre d’UCIS, per exemple. I és que de la trentena de llits que hi hauria d’haver a la comarca, només en tenim 10.

Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers

Sastre ha dit ‘tenir la sensació que aquest és el punt més important que portem al Ple d’avui, amb un déficit sanitari històric a la ciutat, a la comarca, agreujat fa quinze anys amb el tancament de la Políclínica, que va concentrar un gruix important de l’atenció sanitària en aquest centre’. Ha reconegut el paper de l’Ajuntament en aquest acord però ha recordat que en aquests moments totes les institucions i administracions són necessàries i que l’ajuda de la Generalitat, encara que arribi tard, continua essent molt important per revertir els problemes endèmics que arrossega l’hospital i que s’han posat en evidència tots aquests mesos de lluita contra la Covid-19. S’ha preguntat, ‘aquesta inversió ho arreglarà tot …?. Segur que no, ha continuat, però és el nostre deure com Ajuntament fer el què ens pertoca, posant també al dia les sales de control i modernitzant el sistema de gestió’. Ha acabat la seva intervenció anunciant que Junts per Granollers treballarà per fer efectives totes aquestes actualitzacions. que també han de permetre facilitar la feina de tot el persona del centre i millorar les condicions laborals. I contribuir a ‘evitar la fuga de talent’, com ha advertit la portaveu de Granollers per la Independència Mònica Ribell, que exerceix de metgessa a l’hospital.

Aprovació definitiva de les Ordenances Fiscals i del Pressuport General

Amb el vot favorable del nostre grup també, el Ple ha donat llum verda a la modificació definitiva de les Ordenances Fiscals i al Pressupost General per al 2021. En el cas de les ordenances, ha dit Sastre, ‘perquè com vam proposar es van vincular al pressupost’, després de mesos d’intenses negociacions amb l’equip de govern. Una de les nostres reivindicacions era que l’increment de determinades figures impositives revertís en els sectors més castigats per  la crisi socio-econòmica desfermada i, en aquest sentit, cal recordar a tall d’exemple, que els establiments de restauració tindran una rebaixa del 50% en l’impost per la instal.lació de terrasses ‘i una de les parts tangencials d’aquest acord (amb l’equip de govern) ve recollida en la modificació d’aquesta proposta de taxa’, ha puntualitzat el nostre portaveu. El regidor d’Hisenda i portaveu socialista, Jordi Terrades, ha tornat a agraïr públicament el nostre posicionament, com ja va fer el mes passat.

‘El temps ens ha donat la raó perquè les condicions del servei de recollida de residus i neteja viària no resolia els problemes de la ciutat’

El Ple ha aprovat l’ordre municipal de manteniment un any més del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat, que fa quatre anys es va adjudicar a l’empresa Talher. Andrea Canelo, regidora responsable d’aquesta área, ha explicat que l’empresa va comunicar la voluntat de no prorrogar la concessió, però per tractar-se d’un servei essencial l’Ajuntament ha decidit executar aquesta ordre mentre es prepara la licitació d’un nou concurs. En la seva intervenció, Sastre ha assenyalat que ‘el temps ens ha donat la raó. Quan es va adjudicar aquest contracte, mitjançant concurs públic, ja ens va grinyolar perquè el plec no resolia els problemes de Granollers amb els residus i la neteja. Vam dir que s’havia de reforçar aquest contracte amb un seguiment constant i, en segon lloc, que comencèssim a preparar el plec del següent contracte, perquè era evident que el servei no podía ser satisfactori, com així hem comprovat’. Amb la mirada posada en noves formes de gestió, com el pagament per generació que Junts per Granollers defensa i que ha de permetre bonificar en el rebut anual als ciutadans que més reciclin, la regidora s’ha compromès que els nous plecs miraran de corregir aquestes deficiències detectades perquè no es torni a reproduir i ha agraït també la col.laboració i aportacions de la resta de grups municipals.

Altres acords del darrer Ple de l’any

La sessió ha donat llum verda també al nou conveni entre els ajuntaments de Granollers, Canovelles, Les Franqueses i La Roca, la Generalitat, l’AMT i l’empresa Sagalés pel servei de transports de passatgers interurbà, que a causa de la pandèmia ha tingut una forta davallada però que s’ha de mantenir, evidentment; l’adhesió per unanimitat a la Declaració de la Xarxa de Ciutats i Pobles per la Sostenibilitat o la dissolució del Consell Municipal de la Joventut, ‘perquè en els 20 anys que fa avui exactament que es va crear, ha dit el regidor Francesc Arolas, la forma de participació del jovent ha canviat molt i hem de fer les coses d’una altra forma’.

De les quatre mocions presentades, dues d’ERC i dues de Granollers per la Independència, Junts per Granollers ha votat favorablement les dues primeres i s’ha abstingut en les dues segones. Arran de la moció que tancava el Ple, sobre banca ética, explicant el per què de l’abstenció del seu grup, el regidor Pau Llobet, d’ERC, ha fet una emotiva argumentació sobre ética, extrapolada a altres àmbits, com la fabricació d’armament, la guerra o el conflicte que van patir els Balcans a principis dels 90, quan ell es començava a interessar per la cosa pública. En ple esperit nadalenc, l’alcalde li ha recomanat que visioni el documental coproduït per l’Ajuntament i VOTV sota la direcció d’Albert Solé, L’última cinta des de Bòsnia, just abans d’acabar i desitjar Bon Nadal a tots els companys i companyes del consistori i als ciutadans que han seguit aquesta nova sessió telemática, una paraula aquesta que tots -qui més, qui menys- associarem per sempre més al 2020.

Bon Nadal i que el 2021 sigui un any millor per a totes i tots …!!!

COMPARTEIX!