fbpx

Junts per Granollers proposa que les noves ordenances fiscals afavoreixin els ciutadans que generin menys residus

Junts per Granollers proposarà, en el ple municipal del dia 29, que les noves ordenances fiscals del 2020 ja contemplin el principi de ‘qui menys contamini, pagui menys’ en relació a la taxa de recollida d’escombraries domicilàries, incidint de forma especial en la fracció orgánica. Aquesta és una de les propostes que el cap del Grup Municipal de JxG, Àlex Sastre, ha presentat avui als mitjans de comunicación acompanyat de la regidora Laura Sabatés, número 2 del grup.

Sastre ha remarcat que la proposta d’ordenances que presentarà el grup busca una fiscalitat moderada, més justa i més sostenible.

Àlex Sastre,atenent els mitjans en la presentació de la proposta

Quant al primer punt, Junts per Granollers enten que no és el moment encara d’entrar en una dinámica d’increment de la pressió fiscal, si es vol contribuir a reactivar la situació económica, i que el romanent de tresoreria te un marge de maniobra suficient per no haver d’augmentar tipus impositius i taxes.

En relació a unes ordenances més justes, Junts per Granollers creu que cal avançar cap a una fiscalitat Intel.ligent avaluant diversos paràmetres, com la renda o el compromís social dels ciutadans. Proposa estimular un ús intensiu de la tarificació social, bonificacions sobre l’impost de béns immobles –per exemple, en els immobles amb afectacions urbanístiques que no s’hagin executat en 10 anys després de la seva aprovació- o en la taxa de recollida d’escombraries domèstiques. En aquest punt es proposa, d’una banda, que la taxa tingui una part fixa i una de variable en funció de la fracció de rebuig que genera cada llar. Per l’altra, ja que introduir aquest sistema requereix un nou contracte del servei de neteja, es proposa crear una partida pel pressupost 2020 per estudiar com desplegar fiscalment aquest sistema. En definitiva, anar cap el principi de ‘qui menys contamina, menys paga’.

També es proposa introduir una nova taxa de tinença de gossos, pel manteniment i millora del servei que presta l’ajuntament, però es contemplen exempcions per a persones majors de 65 anys, invidents o discapacitades que tinguin gos o bonificacions de fins a un 90% per a qui decideixi adoptar-ne un de la protectora d’animals de Granollers.

Finalment, amb l’objectiu d’assolir una fiscalitat més verda i sostenible, la proposta de Junts per Granollers vol aconseguir que a través de les bonificacions i de les exempcions s’incentivi la millora del servei de recollida de residus comercials o la taxa per estacionament de vehicles, amb l’ampliació horària de la gratuïtat de la zona blava de 8 a 9 del matí o una major discriminació gradual del preu segons la classificació ambiental dels vehicles.

El ple ordinari del mes d’octubre tindrà lloc dimarts que ve, dia 29, a partir de dos quarts de vuit del vespre.

COMPARTEIX!