fbpx

La consellera Chacón fa costat a Sastre i Junts per Granollers i suggereix a la ciutat que reflexioni sobre què vol ser per esdevenir un referent

En el darrer dia de campanya electoral del 26M, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha fet aquest matí estada a Granollers per esmorzar amb Àlex Sastre, candidat a l’alcaldia de Junts per Granollers i una vintena d’empresaris de la ciutat que han aprofitat la presència de la titular d’aquest departament per parlar de diversos temes.

El candidat a l’alcaldia, en qualitat d’amfitrió, i després de donar la benvinguda a la consellera pel seu suport i als representants del món de l’empresa per la seva presència, ha entrat en matèria de pressa assenyalant que davant dels canvis que es van produint ‘cal fer pedagogía sobre els models de consum que van arribant’ i ha insistit, una vegada més, en ‘la necessitat de compartir, essencialment a nivell industrial, una estratègia comuna entre el Vallès Oriental i el Vallès Occidental per potenciar econòmicament aquest territori de Catalunya’ i evitar que la segona corona metropolitana de Barcelona l’acabi engolint. Ha tancat la seva introducció remarcant la necessitat de promocionar la marca Granollers, consolidant-la com a capital de comarca però també convertint-la en un referent a Catalunya.

La consellera Chacón en un moment de la seva intervenció al costat d’Àlex Sastre

I a això s’ha referit la consellera Chacón quan ha prés la paraula, després de fer un apunt ràpid sobre les accions i polítiques que impulsa la Generalitat de Catalunya per fer costat al món empresarial i del coneixement. En una exposició distesa i molt agradable, Chacón ha reflexionat: ‘Parles de Granollers i no identifiques la ciutat ben bé amb una activitat concreta i aquesta és una pregunta que us de contestar: per què voleu ser reconeguts a fora …?’. La consellera ha dit que aquesta és una qüestió que altres ciutats del nostre país, com Girona o Igualada, la seva ciutat natal, també s’han hagut de fer per dibuixar el seu futur.

L’acte ha compat amb la presència d’una vintena d’empresaris de Granollers

La Fira de l’Ascensió, el Circuit de Catalunya o projectes pioners per captar noves empreses han estat l’eix de les nombroses intervencions dirigides a la consellera o al candidat a l’alcaldia. Del rol de la Fira n’ha parlat l’empresari Josep Maria Lloreda i Sastre ha contestat: ‘a més de plantejar-nos quin espai físic ha d’ocupar potser és hora d’assumir que les mostres multisectorials han deixat de tenir sentit i que cal apostar possiblement per fires de tipus temàtics esglaonades al llarg de l’any’. Sastre s’ha dirigit a la consellera per preguntar-li sobre si el Circuit continuarà tenint o no la F-1 i Àngels Chacón ha estat contundent: ‘El president Torra s’hi ha compromès i farem tots els esforços necessaris perquè volem la renovació de l’acord per mantenir la celebració del gran premi, però ho volem tenir ben clar i participar activament en la negociació’. El retorn que proporciona la F-1 queda fora de discussió i al marge dels ingresos directes i indirectes que dóna, la presència de més de 500 mitjans de comunicació durant els dies de la cursa o de persones del món empresarial i dels negocis projecten una imatge i en fan una promoció que no té preu, ha vingut a dir.

La consellera i el candidat han atés els mitjans al final de l’esmorzar

El director general de la Unió Empresarial Intersectorial, Quim Colom, ha exposat el projecte de realitat virtual que la patronal comarcal està impulsant per, entre d’altres coses i amb assesorament nord-americà, captar l’arribada de noves empreses a la comarca, a la qual cosa Chacón ha dit que sempre hi tindran al costat la Generalitat de Catalunya, després de comentar que precisament ‘hem estat la primera administració del món a utilizar tecnologies virtuals per promocionar activitat económica del país, concretament la turística’.

Al final de l’acte els membres presents de Junts per Granollers s’han retratat al costat de la consellera Chacón

S’ha tancat aquesta trobada invocant la necessitat de canviar d’hàbits per aconseguir una societat i una economía productiva molt més competitiva que la que tenim si ens volem mantenir al capdavant dels països més avançats.

COMPARTEIX!