fbpx

La Generalitat anuncia noves mesures per reduir la interacció social a Granollers, Canovelles i les Franqueses del Vallès

Els alcaldes dels tres municipis i el director del sector sanitari del Vallès Oriental fan una crida conjunta a la responsabilitat de la ciutadania per aplanar la corba

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest dilluns l’aplicació a quatre municipis – Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Terrassa- de diverses mesures de restricció addicionals per frenar la transmissió de la Covid-19, entre d’altres limitar al 33% l’aforament als serveis religiosos, i al 50% tant a l’interior com a l’exterior dels establiments de restauració. Totes les mesures s’inclouran en un decret, que està previst que es publiqui en breu, i que serà molt similar al que ja s’està aplicant a Reus.

El director del Sector Sanitari del Vallès Oriental, Joan Parellada, intervenint en la conferència informativa transmesa en directe per VOTV.

Aquesta mateixa tarda els alcaldes de Les Franqueses, Francesc Colomé; Canovelles, Emilio Cordero; Granollers, Josep Mayoral i el director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada; han explicat en roda de premsa aquestes mesures addicionals que arriben després que s’hagi detectat que la taxa de rebrot i la incidència acumulada a les quatre àrees bàsiques de salut de la zona són elevades. Les restriccions donen continuïtat a un treball previ d’estudis de clúster per detectar persones assimptomàtiques i també els cribratges massius que s’estan duent a terme del 21 al 27 d’agost a tots tres municipis.

El director de Sector sanitari Vallès Oriental, Joan Parellada, ha destacat la feina conjunta que s’està fent amb els ajuntaments i l’atenció primària i ha remarcat que “cal seguir les mesures de socialització mínimes en aquestes tres setmanes crítiques per poder aplanar la corba”. També ha insistit que “cal que la població participi en la prevenció i en l’aïllament dels casos positius i també de les persones que han estat en contacte amb aquests positius”.

Un moment de la conferència informativa conjunta a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Granollers

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha afirmat que “treballarem com fins ara per a l’aplicació intensa i intensiva de les mesures per tirar endavant aquest projecte col·lectiu i de país per vèncer el virus” i ha apel·lat un cop més a la responsabilitat de la ciutadania. Aquest també ha estat el prec de l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, que ha demanat als veïns i veïnes que “compleixin encara més les mesures que porten mesos repetint ja que ara no és el moment del retrobament social”. L’alcalde de les Franqueses i president del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Francesc Colomé, ha fet extensiva aquesta crida a la resta de la comarca a que “prengui nota de la situació” i ha apel·lat “més que mai, a la distància social”. 

Teniu tota la informació actualitzada a www.granollers.cat/coronavirus

COMPARTEIX!