fbpx

La independència és l’únic camí

Aquest dimarts, un cop conegudes les decisions adoptades avui pel Parlament Europeu i per la justícia espanyola, i responent a la convocatòria general a tot Catalunya, s’ha fet a la plaça de la Porxada un acte de suport als presos polítics que han tornat a perdre el tercer grau penitenciari i als exilitats que, en el cas de del president Carles Puigdemont i de Toni Comín i Clara Ponsatí, han vist com se’ls hi retirava la immunitat en la seva condició d’eurodiputats.

La concentració s’ha obert amb la lectura d’aquest manifest d’Òmnium Cultural:

‘Avui ens tornem a concentrar a centenars de places d’arreu dels Països Catalans per denunciar un nou episodi de repressió. Amb clara voluntat d’escarment, la justícia espanyola ha decidit tornar a rebregar la llei al seu favor i revocar el tercer grau penitenciari dels presos polítics. I tot això, comprant tots i cadascun dels arguments de la Fiscalia.

Avui podem dir, alt i clar, que per enèsima vegada, s’ha tornat a vulnerar el dret a defensa dels presos polítics. El jutge ha condicionat el tercer grau al seu penediment i a l’assumpció d’un delicte inexistent. No ens cansarem de repetir-ho: l’autodeterminació NO és delicte!!

I sí, ho tornarem a fer. I de fet, ja ho estem tornant a fer cada vegada que omplim les places i carrers del nostre país com avui per exercir la llibertat d’expressió i de manifestació. I ho continuarem fent. Sí, tantes vegades com faci falta fins assolir la independència.!

Els poders de l’Estat ens volen atemorits. Però nosaltres avui, des de centenars de places, els hi recordarem que la presó mai serà un límit, i que aquesta causa, que és política, només té una sortida, que és l’amnistia i l’autodeterminació. I també els recordarem que no renunciarem a les nostres idees, ni ens penedirem de res.

Per tot això…pels presos i preses polítiques, per les més de tres mil tres-centes persones represaliades, però també avui especialment pels exiliats; avui que els poders de l’Estat han tornat a maniobrar per retirar la immunitat del president Puigdemont i de Toni Comin i Clara Ponsatí i alterar el que democràticament els catalans havíem decidit a les urnes. No se’n sortiran: un cop més tornaran a topar contra el mateix mur i novament quedaran en ridícul. Quantes vegades més la justícia europea els ha de dir que NO existeix el delicte de sedició?

Avui diem alt i clar que seguirem lluitant pels drets fonamentals. I ho farem sense penediments, ni perdó, ni renúncies. Sempre al costat de la Carme Forcadell, la Dolors Bassa, de Jordi Turull, de Josep Rull, de Quim Forn, d’Oriol Junqueras, de Raül Romeva, de Jordi Sánchez i de Jordi Cuixart.

Davant d’un Estat que només sap respondre amb tribunals i repressió, AMNISTIA I DRET A L’AUTODETERMINACIÓ!

Maria Glòria Casanovas ha llegit el manifest d’Òmnium Cultural des de la Pedra de l’Encant
Josep Maria Noguera, Aleix Agustí, Àlex Sastre, Clàudia Garcia Novellón i Pasión González, alguns dels representats de Junts que han assistit a l’acte

I a continuació s’ha llegit el de l’Assemblea Nacional Catalana:

‘Avui tornem a omplir les places del nostre país per cridar ben fort que la repressió no ens aturarà i que la llibertat no es negocia, sinó que es pren!

Avui retiren el tercer grau als presos polítics; avui torna a entrar a la presó part del Govern que va lluitar per posar les urnes de l’1 d’octubre. Sabíem que tard o d’hora passaria: l’Estat espanyol no entén eI que és eI respecte als  d ets fonamentals. De fet, no ho entendrà mai.

Ara bé, les paraules que sí que entén són venjança, repressió, subordinació i rendició.

Doncs bé, cap d’aquests mots formen part de I nostre vocabulari. I Iluitarem, cada dia des de tots els racons del país, per demostrar que nosaltres continuem avançant cap a la llibertat de Catalunya. La independència és irrevocable. No hi tenen res a fer.

Traguem-nos de sobre les corretges de la repressió, que ens estrenyen i ens immobilitzen. La lluita antirepressiva és necessària, si. Però no pot ser substitutòria de la lluita d’allíberament nacional. Només quan assolim la independència aconseguirem deixar enrere la presó i exili.

L’Estat espanyol ja ha demostrat massa vegades del què és capaç, i avui no ha estat diferent. Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Quim Forn, Josep Rull, Raül Romeva i Jordi Turull tornen avui a la presó de Lledoners. Sí, aquell lloc que malauradament ja hem començat a normalitzar. Que ja forma part de les nostres vides, que ja forma part del dia a dia polític d’aquest país.

Doncs no, no ho normalitzem! No és normal, i mai no ho serà!

El Govern espanyol, aquell que deien que seria el més progressista de la història, no ha fet canviar res, absolutament res. I no ho podrà canviar mai ningú. Perquè els fonaments totalitaris de l’Estat espanyol són antidemocràtics i trituradors de drets fonamentals.

Avui tornem a dir ben alt i ben clar que només la independència acabarà amb la repressió!

Per totes les persones represaliades, empresonades i exiliades, independència!

La independència és llibertat!’

Vista general de la Porxada durant la celebració de la concentració

Com és habitual, l’acte s’ha desenvolupat sense cap mena d’incident i s’ha tancat amb el cant d’Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

COMPARTEIX!