fbpx

L’Arxiu Municipal de Granollers se suma a la campanya “Arxivem la Covid-19”

El projecte vol recollir l’experìència col·lectiva sobre la crisi actual a través de documentació i testimonis 

L’Arxiu Municipal de Granollers fa una crida entre la ciutadania a recollir documents que permetin preservar i entendre millor els fets actuals a les generacions futures. Les aportacions es poden fer per tres vies: enviant imatges, vídeos o documents textuals al correu: arxiu@granollers.cat; etiquetant els documents que es pengen a les xarxes socials relacionades amb el coronavirus com a  #covidgranollers i #arxivemlacovid19; i també oferint-se per deixar constància del moment actual com a testimonis en entrevistes que ingressaran a la secció de Fonts Orals. 

Les entrevistes s’acostumen a fer anys després que els fets hagin succeït de manera que es basen en els records de les persones, com poden ser les conservades a l’Arxiu sobre la Guerra Civil, la lluita antifranquista o les diverses onades migratòries. La crisi provocada per la pandèmia de la Covid-19 dona l’oportunitat de fer entrevistes en profunditat a granollerins i granollerines sobre com viuen la crisi mentre està passant, cosa que permet també reflexionar sobre la situació i participar activament en la formació del patrimoni documental de la ciutat.

L’Arxiu fa extensiva la crida per documentar els fets actuals a persones que treballen en serveis essencials (salut, neteja, alimentació, seguretat…) i persones anònimes que puguin narrar les diferents situacions econòmiques, familiars o socials que viuen, per tal d’enriquir la informació des de diferents àmbits i punts de vista.

Aquesta iniciativa se suma a la crida feta per l’Arxiu a l’inici del confinament perquè qui vulgui pugui dedicar una part del temps lliure a difondre el coneixement del patrimoni de la ciutat, fent més fàcil i àgil la localització de la informació recollida als documents i fonts. Es pot col·laborar en la transcripció de fonts orals, la lectura i mecanografiat d’actes del ple municipal o de la Unió Liberal, i la descripció de fotografies antigues. Les persones interessades a participar-hi poden contactar amb l’arxiu a través del correu electrònic. Prop de 30 persones ja s’han apuntat a aquest projecte col·laboratiu.

Teniu tota la informació actualitzada a www.granollers.cat/coronavirus

COMPARTEIX!