fbpx

L’Ascensió, en la línia idònia

Article publicat al diari SomGranollers, dijous 19 de maig de 2022.

Estem en una època de canvis econòmics, socials, de transformació, d’una mirada de futur que, de fet, ja és present. L’Agenda 2030 va en aquesta línia, fixant els objectius de sostenibilitat (ODS) i alineada amb les agendes urbanes de les Nacions Unides i de la Unió Europea, que persegueixen la traslació d’aquests objectius als nostres pobles i ciutats. La setmana vinent se celebra la 70è edició de les “Fires i Festes de L’Ascensió”, que recuperen la denominació de sempre, després de dos anys de crisi sanitària. Fa il·lusió tornar a reconnectar la ciutat de Granollers amb aquesta tradició de fira empresarial, ramadera, d’automoció, gastronòmica i, en definitiva, de festa en sentit gran amb totes les activitats culturals i lúdiques complementàries previstes. Tanmateix, la fira de l’Ascensió havia de fer un gir, havia de canviar el seu perfil, per esdevenir una fira amb el protagonisme indiscutible de l’economia verda i circular, els productes de proximitat, amb un perfil de responsabilitat vers el territori i amb aquest compromís indestriable cap a la transició verda.

De forma paradoxal, en aquests temps d’increments de preus de les matèries primeres i dels subministraments, encara adquireix més importància basar la fira en aquesta orientació verda, de consum eficient dels recursos i de potenciar productes de proximitat. Junts per Granollers proclamava fa temps que s’havien de fer canvis orientats en aquest sentit: en una fira sensible amb la sostenibilitat, basada en l’equitat social i en la millora del benestar de la ciutadania.

Des del nostre grup polític municipal, com he dit, anem en aquesta direcció, compartida ara per l’equip de govern de la ciutat. Fem-hi tanmateix la projecció per la pròpia promoció econòmica de Granollers i convertim-la en un referent perquè sigui la locomotora de desenvolupament en aquest àmbit de transformació i d’actualització innovadora. El nostre compromís polític va en aquesta línia de responsabilitat, que està fonamentada en el context de la sortida de la crisi sanitària i de l’actual situació de pujada de preus, d’incerteses socials i econòmiques molt evidents, i dels canvis accelerats també en l’àmbit tecnològic.

Precisament en aquest perfil, el nostre grup va proposar -i es va aprovar en el darrer ple municipal- la dotació econòmica de les mesures pactades en el Pressupost 2022 per pal·liar situacions de vulnerabilitat, implementar millores en l’accessibilitat i d’espai públic, impulsar l’oficina de rehabilitació energètica per ajudar a llars i a empreses en la inversió i millora de l’ eficiència i en el desplegament de renovables. Tot això, aprofitant la gran oportunitat que representen els fons europeus Next Generation per aconseguir un desenvolupament més sostenible. Així mateix, des de Junts per Granollers hem plantejat, i aconseguit, ajuts en l’àmbit de la promoció econòmica per impuls d’autònoms i empreses, ajuts que contribuïran al manteniment de llocs de treball i del sosteniment de l’activitat econòmica. Propostes ambicioses qualitativament parlant, quantitativament rellevants.

Estem compromesos en aquest model de vida més just, més equitatiu, més saludable i més sostenible. I en aquesta nova orientació de les “Fires i Festes de l’Ascensió”, feliçment recuperades.

Josep Mª Noguera i Amiel. Regidor de Junts per Granollers.

COMPARTEIX!