fbpx

L’increment de nous positius per coronavirus obliga a suspendre un altre cop el mercat de Granollers

Després de la tercera pròrroga de les mesures decretades per la Generalitat el 25 d’agost a Granollers, Canovelles i les Franqueses, el Vallès Oriental detecta gairebé mil nous casos en la darrera setmana, amb 210 només a la capital.

La Generalitat de Catalunya ha decretat amb la RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d’octubre, noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya. Aquestes mesures especifiquen que els mercats no sedentaris només es poden fer quan es pot garantir un aforament màxim del 30 % de la seva capacitat. Aquesta mesura és impossible aplicar-la al mercat del dijous de Granollers, ja que no ocupa un espai perimetrable.  És impossible limitar l’accés al mercat, per la gran quantitat de punts d’entrada i alhora, perquè és una zona on hi conviuen molt altres usos urbans. Alhora, la situació a Granollers requereix l’adopció de mesures proporcionals a la greu punta de contagis que es viu a nivell epidemiològic.

Una imatge del mercat setmanal del dijous (Foto: Ajuntament de Granollers)

Analitzant dades oficials de la Generalitat de Catalunya la situació epidemiològica és greu. Granollers té una taxa de contagis per 100.000 habitants de 689 (hauria de ser inferior a 100 d’acord amb la OMS) i un risc rebrot de 889 (hauria de ser inferior a 100 d’acord amb les magnituds de la OMS) i la taxa reproductiva de l’epidèmia d’1,52 (la magnitud hauria de ser de menys d’1 segons la OMS ).  

Amb la determinació de protegir la salut de les persones i fins que la situació de la pandèmia millori s’ha decidit que no es farà el mercat del dijous.

Teniu tota la informació actualitzada a www.granollers.cat/coronavirus

COMPARTEIX!