fbpx

Manifest unitari Granollers 10-S 2021

Aquest és el text del manifest que les entitats i partits polítics independentistes de Granollers hem fet dins dels actes de commemoració de l’11 de Setembre, Diada Nacional de Catalunya, i que aquest vespre s’ha llegit a la Porxada

Enguany, la diada de l’11 de setembre i la commemoració que avui hem celebrat ens continua unint amb un objectiu comú: fer la república catalana per millorar la vida dels tots els catalans. Cada any ens manifestem per la independència i avui el nostre desig de llibertat continua ben vigent. L’escenari post-pandèmia és nou i ple d’interrogants, que se sumen als reptes que tenim com a societat i que posen de manifest totes les mancances de l’actual sistema econòmic i productiu a nivell global, però hi ha un aspecte que no ha canviat: continuem volent la independència perquè creiem que les eines d’un Estat son la millor garantia per incidir en els canvis necessaris, i l’estat espanyol ha renunciat a ser el nostre estat. Durant tot aquest temps, ens sentim orgullosos del nostre bagatge: la força del món local i el seu paper imprescindible en la construcció d’un moviment divers, heterogeni i imparable que aplega la força d’una gran part de la societat catalana: diversa, heterogènia i amb una ferma voluntat de tranversalitat. Una idea que ens segueix impulsant a treballar dia a dia pel nostre país, la justícia social, l’entorn, la nostra gent, la cultura i la llengua que ens estimem i que tant enriqueix el país.

Tot el que hem fet al ens empeny a continuar treballant per assolir la república catalana, sense renunciar a res. Sobretot, a la llibertat, la justícia social, la igualtat efectiva de tothom i la justícia, que se’ns ha negat a causa de la repressió i a causa d’un estat demofòbic que ha utilitzat totes les eines per eradicar un anhel legítim d’assolir un nou estat. Un dret recollit a tots els tractats internacionals.

La participació de la gent en el futur de la república catalana passa també per la unitat, treballant dia a dia amb la nostra gent, assolint consensos i fent que la diversitat de colors polítics i sensibilitats sigui una riquesa i no un obstacle per perdre de vista l’objectiu comú. Això és al que aspirem arreu de Catalunya, perquè només des de la unitat dins de la diversitat del moviment independentista es podrà arribar a la victòria.

Avui, cada llar i cada poble està vivint les conseqüències, en més o menys mesura, de l’era post-pandèmia i gestionant els interrogants que aquesta nova situació ens porta, a tots els nivells. Aquest fet accentua una idea que sempre ens ha acompanyat: volem un país millor per als nostres fills i filles, per a les generacions futures. Amb tot aquest temps, hem après també a empoderar-nos, a saber que podem canviar les coses amb la suma d’esforços de molta gent. I aquest és un valor que també hem de traslladar cap al futur.

I això vol dir reconstruir, redissenyar i planificar el que volem, des d’on som, i cap a on anem. Hem viscut la repressió, amb els judicis, la presó, l’exili i totes les d’altres conseqüències que hem viscut. Amb els indults als presos polítics no acaba res. Després de l’operació de maquillatge de Pedro Sánchez, seguim amb més de 3.500 represaliats i més de 185 causes polítiques obertes. És per això que és imprescindible l’Amnistia.

És per això que la confrontació amb el règim del 78 i la ruptura amb l’estat espanyol és l’única via per construir una Catalunya lliure, democràtica, solidària i molt més justa socialment. Recordem, també, que l’ofensiva espanyolista té diverses cares, i una d’elles és la liquidació de la llengua perquè és un símbol de la unitat dels Països Catalans que ha sobreviscut a l’intent de genocidi cultural. La persecució de la llengua en una part del territori és una amenaça per la llengua en el conjunt del territori. A més, l’ofensiva de l’extrema dreta és més vigent que mai i és per això que cal combatre els atacs a casals i ateneus, frenar la proliferació d’agressions feixistes i lluitar colze a colze amb les represaliades per confrontar el feixisme, ja que aquest funciona com a força de xoc de l’estat espanyol per mantenir el règim actual.

Pensem, també, que l’autodeterminació no és només una qüestió de democràcia, de drets bàsics i de teixir empoderaments. Per això, cal construir un bloc polític i social al conjunt dels Països Catalans, que doni resposta a les necessitats de la majoria de la població. Cal construir aquesta força popular que pugui disputar el poder a l’estat espanyol i que i culmini en una revolta democràtica del poble. Les grans mobilitzacions de l’última dècada, juntament amb l’1 d’octubre ens han marcat el camí.

Continuarem amb il·lusió per aconseguir la república catalana, perquè volem la llibertat, volem decidir, volem construir el futur. I volem totes les eines pròpies d’un estat per fer-ho. Un país nou que també haurà d’afrontar vells i nous reptes – futures pandèmies, la situació climàtica del nostre planeta, les desigualtats creixents a nivell econòmic, la democràcia en perill en moltes zones del nostre món. Avui, diada nacional del nostre país, és el nostre moment per dir ben alt i clar, un cop més i tants com calgui, que no defallirem i que volem la república catalana.

Que tingueu una bona Diada 2021.

Amnistia i independència!

Visca Catalunya Lliure!

COMPARTEIX!