fbpx

Moció per reclamar la nul.litat de la sentència de l’1 d’octubre i la llibertat immediata d’Oriol Junqueras i la resta de presos i preses polítiques

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha dictat sentència, en data 19 de desembre de 2019, que reconeix la immunitat d’Oriol Junqueras. La justícia ha arribat des d’Europa, determinant que la immunitat d’un eurodiputat és vigent des que es proclamen de forma definitiva els resultats de les eleccions, desvinculantho del procediment intern dels estats membres. 

Això significa, per tant, que des del passat mes de maig, quan es van celebrar les darreres eleccions europees, Oriol Junqueras, i la resta de polítics catalans escollits com a eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín, han vist vulnerats els seus drets. 

És el torn, per tant, de la justícia espanyola. Exigim que de forma immediata el Tribunal Suprem apliqui la sentència europea i deixi en llibertat Oriol Junqueras, anul·lant la sentència condemnatòria en relació al judici de l’1 d’octubre. Amb el reconeixement de la immunitat d’Oriol Junqueras, tot el procediment posterior a la immunitat és nul. D’aquí l’exigència de nul·litat immediata de la sentència i l’exigència de la seva posada en llibertat.   

La sentència del Tribunal Europeu exigeix el deure de col·laboració dels estats i, d’acord amb aquest principi, no hi ha excuses per demorar més la llibertat immediata d’Oriol Junqueras, respectant la immunitat que se li ha reconegut.  

Cal destacar, també, que fins i tot el president del Parlament Europeu, David Sassoli, s’ha pronunciat en el sentit que l’estat espanyol apliqui amb celeritat la sentència dictada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

Per tots els motius exposats anteriorment, els Grups Municipals d’Esquerra Republicana – Acord Municipal, Junts per Granollers i Granollers per la Independència – Primàries Catalunya proposen al Ple de l’Ajuntament de Granollers l’adopció dels següents 

ACORDS:

PRIMER. Demanar al Tribunal Suprem que apliqui la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea i, en conseqüència, exigir la nul·litat de la sentència del judici de l’1 d’octubre i reclamar la llibertat immediata d’Oriol Junqueras.

SEGON. Reclamar que la resta d’independentistes catalans que fins ara han vist negada la seva condició d’eurodiputats, Carles Puigdemont i Toni Comín, puguin adquirir-la de forma immediata, en virtut de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea.

TERCER. Reconèixer els drets dels ciutadans i ciutadanes que van exercir el seu vot a les passades eleccions europees del 26 de maig a opcions independentistes i reclamar que no vegin més temps vulnerats els seus drets.

QUART. Instar l’administració espanyola a aturar la repressió en totes les seves formes – com la inhabilitació del President Torra – i a l’alliberament immediat de tots els presos i preses polítiques. 

CINQUÈ. Fer arribar aquest acord a la presidència del Tribunal Suprem, a la presidència del Parlament Europeu i als portaveus dels grups parlamentaris del Parlament Europeu.

Núria Maynou i Hernández , portaveu del Grup Municipal d’Esquerra Republicana – Acord Municipal

Àlex Sastre i Prieto, portaveu del Grup Municipal Junts per Granollers

Mònica Ribell i Bachs , portaveu del Grup Municipal de Granollers per la Independència – Primàries Catalunya

COMPARTEIX!