fbpx

Nosaltres hi tornem a ser

Catalunya ha tornat a commemorar la Diada Nacional, aquest 11 de setembre de 2022 sota el signe de la normalitat després de dos anys molt complicats, i des de Junts per Granollers ho hem celebrat presentant una proposta per homenatjar un granollerí il.lustre (Francesc de Perpinyà), participant en activitats populars, assistint a l’ofrena institucional de la plaça Onze de Setembre i nodrint la massiva concentració nacional de la Diada als carrers de Barcelona

El que inicialment es presentava com un dia rúfol, aquest diumenge 11 de setembre s’ha acabat convertint en una jornada xafogosa i calorosa per no trencar la tònica d’aquest estiu del 2022 que encara la seva recta final. I tot i així, no ha estat obstacle suficient perquè granollerines i granollerins, catalanes i catalans, haguem sortit als nostres carrers i places a celebrar la festa nacional.

Sastre, Ramos, Sabatés i Noguera a punt de dipositar l’ofrena floral de Junts per Granollers

Com és costum des de fa uns anys, la plaça de l’Onze de Setembre, davant de l’Escola Pia, i amb la presècia de més 200 persones, ha estat el lloc triat un cop més per l’Ajuntament de Granollers per fer l’ofrena oficial, amb l’assistència dels representants municipals i de tots els integrants del grup municipal Junts per Granollers, encapçalat pel nostre portaveu Àlex Sastre; partits polítics, sindicats i associacions i entitats cíviques, culturals, econòmiques i esportives de la ciutat.

Els representants del consistori dirigint-se a fer l’ofrena floral

Ha obert l’acte el Cor Gaia, dels Amics de la Unió, integrat exclusivament per noies, sota la direcció de Maria Illa. S’ha llegit el ban municipal amb motiu de la Diada, amb traductor per a persones sordmudes. Carles Masjuan, de l’Esbart Dansaire, acompanyat de Francesc Vidal al saxo, han interpretat ‘El ball de l’homenatge’, per donar pas a l’ofrena floral de tots els grups presents, que ha precedit a una nova intervenció del Cor Gaia. Amb un horari ben trenat, es tancava l’ofrena amb el cant d’Els Segadors, l’himne nacional de Catalunya.

L’ofrena floral feia goig, amb el ram de Junts al centre que com cada any ens prepara l’Adelina Castro

Dissabte a la nit, després de dos anys sense poder-lo fer, Els Amics de l’11 han recuperat la celebració de la Diada a la Porxada amb una ballada de sardanes amb la Cobla Berga Jove, l’actuació del Cor Mixt dels Amics de la Unió i el ja tradicional sopar de pa amb tomàquet sota l’edifici centenari de la nostra plaça major.

Us deixem una galería de fotografíes d’aquesta Diada Nacional de Catalunya 2022:

OFRENA A LA PLAÇA ONZE DE SETEMBRE

Maria Illa, a la fotografia superior, dirigint el Cor Gaia, dels Amics de la Unió
Carles Masjuan i Francesc Vidal, al saxo, interpretant ‘El ball de l’homenatge’

PARTICIPACIÓ A LA MANIFESTACIÓ DE BARCELONA

EL PA AMB TOMÀQUET

La Porxada va recuperar una tradició després de dos anys molt complicats i durs per a tothom
Preparats per començar a sopar …
I en aquesta altra foto, igual que els de l’altra banda de la taula …
Èrem una bona colla, aquí ja en plena feina !!!
La Porxada, magnífica, es va omplir un altre cop gràcies a la iniciativa dels Amics de l’11

COMPARTEIX!