fbpx

Pressupostos 2021 i eficàcia de les administracions en temps de la Covid-19

Els Pressupostos pel 2021 suposen un canvi de paradigma, en relació als darrers anys, degut a la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19. Afectarà sens dubte les dinàmiques de despesa i d’inversió de les corporacions locals i clarament a totes les administracions, tot cercant els ajustos pressupostaris necessaris, tenint en compte que es possibilita una major flexibilitat del dèficit per afrontar la inèdita situació creada per aquesta crisi sanitària i la utilització dels romanents positius per part dels ajuntaments. La Generalitat de Catalunya i l’administració estatal hauran de fer tanmateix un exercici molt realista dels ingressos que s’assoliran l’any vinent per facilitar polítiques de reforç en l’àmbit sanitari, educatiu i social.

Conscients de la situació econòmica i social de la nostra ciutat, amb negocis tancats, davallada d’ingressos del comerç i de la restauració, entitats turístiques i hotels amb una incertesa de futur molt compromesa, amb aturades de projectes d’autònoms i de pimes, amb moltes persones davant d’una incertesa manifesta de futur (molts encara en ERTO’S), des del nostre grup municipal tenim les idees ben clares. Junts per Granollers proposa actuacions pel Pressupost 2021 que prioritzin partides que possibilitin de forma decidida l’ajuda i el recolzament d’aquells sectors econòmics més durament castigats per la pandèmia i per les mesures restrictives adoptades, així com a les entitats dedicades a l’àmbit social i a les persones vulnerables a les quals la crisi ha provocat una situació més dura i crua.

Aquest grup, amb una política realista i de mà estesa, vol possibilitar que el Pressupost de 2021 que gestioni l’Ajuntament de Granollers se sustenti en aquesta necessària ajuda a una societat trasbalsada per la Covid-19. Essent un any marcat també pels Fons de Recuperació Europeus, ha de possibilitar que siguin veritables estímuls ben canalitzats per l’administració espanyola i la Generalitat de Catalunya. Projectes per dinamitzar el teixit empresarial en la transformació digital, l’ecologia i la cohesió social, en base a projectes sòlids, fent cabdal l’eficiència i eficàcia de totes les administracions per a recolzar, assistir i resoldre situacions problemàtiques d’entitats, empreses i ciutadans i, alhora, possibilitar un necessari creixement raonable i sostenible.

Entitats com el Banc d’Espanya i l’ AIREF, han qüestionat el projecte de Pressupost del Govern espanyol pel 2021, per no ser realista quant als ingressos i posen també en dubte la deguda canalització acurada dels recursos de recuperació de la Unió Europea. Tanmateix, seran totes les administracions que hauran de fer un esforç de contenció, d’una gestió òptima, d’eficiència i de bones pràctiques. S’imposa més que mai la millor connexió i proximitat amb els ciutadans, entitats i empreses i l’impuls  inversor imprescindible pel progrés econòmic i social. En definitiva, administracions eficients per a una societat sacsejada. Ens hi juguem molt!.

Josep Maria Noguera. Regidor de Junts per Granollers.

(Article publicat al diari SomGranollers, el 19 de novembre de 2020)

COMPARTEIX!