fbpx

Sastre considera una mala notícia per a Granollers la continuitat de la terminal de mercaderies

Arran d’una informació periodística coneguda ahir, el candidat a l’alcaldia de Junts per Granollers, Àlex Sastre, acompanyat del regidor Josep Maria Noguera, ha fet aquesta tarda una conferència de premsa per valorar les conseqüències que tindrà per a la ciutat la continuïtat, sis anys més ampliables a nou, de la terminal de mercaderies a l’estació de Granollers-Centre si tira endavant el concurs de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) per allargar la concessió.

Ha titllat de molt negativa aquesta noticia per diverses raons: primer, per la presència d’aquest tipus d’instal.lació a tocar del nucli urbà; segon, perquè significa un trànsit continuat de vehicles pesants que provoquen molèsties i contaminació i que no ajuden a avançar en el desbloqueig del conflicte de la Ronda Sud, malgrat la prohibició de la Generalitat de circular-hi aquests vehicles; i tercer, pel fet de continuar bloquejant tot el desenvolupament urbanístic d’un sector com el de La Bòbila, que permetria a Granollers créixer en població i impulsar pols de coneixement i tecnologia a la ciutat. En aquest sentit, Sastre ha recordat que l’Ajuntament va adquirir l’any 2008 un terreny en aquesta zona per més de 3 milions d’euros, que en pocs anys s’ha devaluat fins a 300.000 euros aproximadament, que no s’hi ha pogut fer res i que amb aquesta perspectiva el seu desenvolupament en benefici de la ciutat seguirà paralitzat sis anys més.

Ha manifestat que ‘pels que fa uns quants anys que fem un seguiment de l’activitat política municipal, aquest tema se suma a una sèrie d’incompliments vinculats al govern municipal del PSC i a la trajectòria de l’alcalde Josep Mayoral’. I ha posat uns quants exemples més, al marge de la terminal de mercaderies: ‘El camp de futbol del carrer Girona s’havia de traslladar, i no s’ha traslladat. La via del tren s’havia de cobrir, i no s’ha cobert. S’havia de construir una nova residència per a la gent gran, i no s’ha construït’.

Segons el candidat de Junts per Granollers, ‘aquests fets ens porten a constatar que malgrat que la ciutat ha anat avançant, molt més tímidament del que nosaltres creiem que ho podria fer, no hi ha hagut una transformació profunda de ciutat. La majoria de projectes han estat més funcionals i estètics que transformadors’. Finalment, ha donat una dada reveladora: segons una enquesta encarregada per Junts per Granollers, el 53,9% dels granollerins, preguntats per quins projectes recorden de tots els anys de govern del PSC i de Josep Mayoral, responen que no en recorden cap. ‘Demostració numèrica que la gent d’aquesta ciutat, malgrat sentir-se orgullosos de la ciutat on viuen, no perceben una transformació substancial de la mateixa’, ha enfatitzat. 

COMPARTEIX!