fbpx

Sastre demana que no es ‘criminalitzi’ la gent jove com es fa des d’alguns sectors

El nou director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya, entrevistat a Ràdio Granollers, posa com exemple de responsabilitat del jovent el col.lapse que va patir el sistema el dia que es va obrir la vacunació a la franja de 16 a 29 anys a causa de l’alta demanda

Continua la ronda d’entrevistes que els mitjans de comunicació de Granollers están dedicant aquests dies al portaveu del grup municipal Junts per Granollers, Àlex Sastre, des del seu nomenament com a director general de Joventut del departament de Drets Socials. Avui Sastre ha estat entrevistat per Elisenda Cuquet, a Ràdio Granollers, i la conversa ha començat parlant del seu paper al si del grup municipal: ‘Tinc la sort de disposar a Granollers, com també a Barcelona, d’un gran equip que em permet compatibilitzar els dos càrrecs. Amb l’equip de regidors que tenim a l’ajuntament ens repartim la feina i podem garantir la nostra presència a la ciutat’.

En uns moments complicats, en plena cinquena onada de la pandèmia, s’ha parlat del jovent i Sastre ha volgut assenyalar  ‘la precarització d’un col.lectiu que s’arrossega des de la crisi económica del 2008 i que s’ha trobat amb la Covid sense haver pogur recuperar unes xifres aceptables (d’ocupació o d’emancipació)’. Ha explicat que un dels problemes més greus del jovent ara mateix és el tema de la salut mental i ha agafat el brau per les banyes amb un indicador contundent i esgarrifós: ‘Hi ha un increment del 27% de la taxa de suicidis’,  per criticar que en plena cinquena onada ‘hi ha una criminalització de la gent jove ja que des des determinats sectors se’ls culpabilitza de la situació actual quan, a tall d’exemple, el dia que es va obrir la vacunació de la franja de 16 a 29 anys els sistema es va col.lapsar davant la demanda’. Ha raonat que aquesta franja és precisament la que faltava i que el virus corre per allà on pot. No hi ha més.

Preguntat sobre el toc de queda decretat la setmana passada, que precisament avui s’ha ampliat de 161 municipis a 164, entrant-ne de nous i sortint-ne alguns com Sant Celoni, la Garriga, l’Ametlla i Santa Eulàlia, en el cas del Vallès Oriental, Sastre ha recordat que ‘el toc de queda es dicta pensant en la salut pública i que des de fa un any i mig ens anem adaptant a cada situació. Hem de complir les mesures, que s’arbitren per intentar protegir tothom’.

Finalment, ja que estem en ple mes de juliol, amb múltiples activitats de lleure educatiu, el director general de Joventut ha volgut destcar ‘la campanya de cribratge, a través de les farmàcies, que ha començat aquesta mateixa setmana dirigida a monitors i a menors de més de deu anys amb l’objectiu de garantir un lleure segur, en una acció conjunta amb el departament de Salut’ i ha fet una crida a totes les entitats, especialment a les de Granollers, a sumar-se i col.laborar amb aquesta iniciativa.

Si vols escoltar l’entrevista sencera, aquí tens l’enllaç:

https://radiogranollers.alacarta.cat/la-informacio-de-serveis/capitol/punt-informatiu-1330-20-07-2021

COMPARTEIX!