fbpx

Sastre proposa millorar la neteja i la recollida d’escombraries a la ciutat a base de primar els ciutadans que col.laborin més

Coincidint amb el primer de campanya de les Eleccions Municipals del 26-M, el candidat a l’alcaldia de Junts per Granollers, Àlex Sastre, acompanyat de la número sis de la llista, l’economista Anna González, ha presentat aquest matí a la plaça de la Muntanya la primera de les propostes temàtiques que s’aniran fent públiques al llarg de la campanya electoral. Avui ha estat el torn de la neteja de l’espai públic, concretament, en els llocs on es fa la recollida de les escombraries, que representa una de les demandes ciutadanes més importants detectades per Junts per Granollers.

Sastre entrevistat pels companys de Vallès Oriental TV

Àlex Sastre ha començat la seva intervenció davant dels mitjans de comunicació convocats ‘constatant que es tracta d’un servei deficient tenint en compte el què paguen els ciutadans a través de l’impost corresponent’ i ha plantejat una línia d’actuació per resoldre aquesta situació. En primer lloc, s’ha compromès a fer un nou contracte per a la concessió d’aquest servei, més eficient. En segon terme, ha dit que des de l’Ajuntament s’exercicirà un control estricte del servei. I com a tercera mesura, ha plantejat un canvi de model en la recollida dels residus domèstics que equipari Granollers a les ciutats més modernes i avançades del món en aquesta matèria, consistent en el principi que ‘qui menys residus generi, és a dir, qui faci millor el triatge de la brossa, pagui menys en l’impost de residus urbans anual’. Ha precisat que això serà possible ‘amb la implantació d’una tarjeta electrònica personalitzada que permetrà, quan es vagi a dipositar la deixalla als contenidors, saber el volum de brossa que es diposita als contenidors corresponents, que estaran equipats amb un sistema de lectura centralitzat informàticament’. Totes aquestes accions responen a la necessitat de reduir, per una banda, la matèria orgànica que actualment té en origen un tractament deficient, que a la ciutat li costa innecessariàment prop d’un milió d’euros anuals, i per l’altra, anar adaptant tot aquest sistema a la normativa de la Unió Europea, que l’any 2020 incrementarà les quotes i que des del 2030 encara serà molt més exigent per garantir la preservació  

Anna González i l’alcaldable Àlex Sastre en un moment de la seva intervenció avui a la plaça de la Muntanya

del medi i aconseguir un comportament més sostenible de la societat.

Finalment, ha criticat l’actual equip de govern municipal perquè segons Junts per Granollers no es fan prous campanyes de sensibilització ciutadana i és per aquesta raó que la candidatura que lidera les vol incrementar d’ara endavant.

Per fer pedagogia, Junts per Granollers ha produït un vídeo on el candidat a l’alcaldia explica de forma clara i concisa quin és el problema i quines són les solucions proposades, de forma molt amena i complementada gràficament.

De la resta dels àmbits temàtics escollits, que formen part de les propostes electorals prioritàries, s’aniran fent les presentacions respectives durant aquests dies de campanya.

COMPARTEIX!