fbpx

‘Seguim la tensió sanitària a l’Hospital General amb molta cura’, reconeix Àlex Sastre a Ràdio Granollers

El portaveu de Junts per Granollers valora positivament el paquet de mesures aprovades per pal.liar les conseqüències econòmiques del confinament en el comerç i la restauració locals

Unes hores després que l’Ajuntament de Granollers aprovés ahir, amb el consentiment de tots els grups municipals, un paquet ampli d’actuacions per minimitzar al màxim l’impacte econòmic de l’actual situació d’emergència provocada per la pandèmia del coronavirus, Ràdio Granollers ha entrevistat aquest migdia Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers (veure la informació adjunta en aquest web). A preguntes de la periodista Elisenda Cuquet, Sastre s’ha referit en primer lloc a la situació que viu l’Hospital General de Granollers: ‘Seguim amb molta atenció les notícies que ens arriben de l’Hospital de Granollers i la situació de tensió sanitària que s’hi viu’, tot parlant de la manca de material que en les darreres hores han denunciat els seus professionals. Ha aprofitat el moment per agraïr-los tot l’esforç que están fent per plantar cara a aquesta crisi i ajudar a salvar vides.

Junts per Granollers va redactar un document amb propostes per minimitzar l’impacte econòmic del confinament en tots aquells negocis que s’han vist obligats a tancar portes, que dimarts es van fer arribar a l’equip de govern municipal. Sastre ha indicat que la junta de portaveus reunida ahir de forma virtual ‘va avalar les diverses propostes dels grups municipals i que la moratòria consensuada en diverses taxes i impostos permetrà desestrengular la situació creada a molts negocis per aquest estat d’emergència’.

Considera que la moratòria sobre taxes d’ocupació de la via pública ‘com les terrases de bars i altres establiments de restauració o de les escombraries, que ja eren immediates, que no s’hagin de pagar ara alleugereixen els problemes’. Preguntat sobre el panorama que s’entreveu, Àlex Sastre ha parlat dels recursos municipals dient que ‘en funció de l’evolució de la situació veurem la repercusió que hi haurà sobre el pressupost municipal i, si cal, replantejar la despesa prevista’. Tot i així, ha afegit, ‘haurem de mantenir les constants vitals de sectors econòmics molt perjudicats i donar ‘vitamines’ a l’economia local fomentant el consum del comerç i la restauració’.

El portaveu de Junts per Granollers ha reconegut que la nostra societat s’enfronta a un repte molt dur, inèdit, davant del qual ‘només la gent més gran que va sobreviure a la guerra (civil) hi pot fer algún tipus de comparació’. Per això, per superar-lo, ha reclamat la col.laboraració ciutadana, com ja s’està fent, i seguir tots els consells que es donen, des de la higiene personal a les actituds cíviques, per contribuir a la prevenció en el contagi i evitar la propagació del virus que ens afecta.

Finalment, per pal.liar l’escasedat de recursos econòmics de molta gent ha fet unja crida a ‘totes aquelles persones que puguin, encara que no hagin rebut determinats productes o serveis, que mirin d’avançar pagaments per ajudar a mantenir la cadena i fer front a les principals necessitats’.

COMPARTEIX!