fbpx

Una sortida progressiva

Estem ja en fase de superació de la majoria de restriccions que durant gairebé dos anys ha patit la ciutadania i molts sectors econòmics, especialment els de la restauració, el comerç, les activitats culturals, les sales d’oci nocturn i també les instal·lacions esportives, entre d’altres. No hem d’oblidar tanmateix que hi continua havent persones en ERTO, que és un indicador que pot tornar a incrementar l’atur i que determinades empreses tindran dificultats en la seva viabilitat pel major endeutament financer al que s’han vist abocades arran de la pandèmia. Aquesta recuperació de gairebé normalitat en la nostra vida quotidiana és, de fet, una sortida progressiva i no ens ha de fer oblidar que hem de continuar aplicant mesures d’impuls, de suport i d’ajuda econòmica als sectors que més afectats han estat per tancaments i restriccions; per la incertesa de persones en ERTO i a l’atur, i per com afrontem aquesta recuperació progressiva, amb la problemàtica de subministraments de matèries primeres i de determinats productes, pujades de preus de “shock energètic” i la pròpia acceleració en la  transformació digital.

Per això és un bon moment per refermar els criteris del nostre grup Junts per Granollers en les propostes a les Ordenances Fiscals Municipals per a 2022. Aquestes propostes van en la línia de la recuperació econòmica i social; de la transformació i la innovació necessària en l’àmbit energètic; de la reducció contaminant amb l’ampliació del parc de vehicles híbrids i elèctrics; vista la reducció del 50% de les taxes de les terrasses efectuada el 2020, que hi hagi un increment progressiu, propiciant reduccions en els propers dos o tres anys; no incrementar l’IAE com a impost, que és del tot contrari al desenvolupament de l’activitat econòmica i social de les empreses; subvencions en l’IBI en l’impuls per les reformes i rehabilitacions en els habitatges de residència destinades a millorar l’eficiència energètica; propiciar reduccions pels titulars que posin a disposició habitatges per lloguer, o subvencionar l’extensió dels punts de recàrrega elèctrica per a vehicles, entre d’altres.

Junts per Granollers sempre ha fet aportacions en positiu en aquest sentit per modernitzar, millorar equipaments, desenvolupar plans de xoc social en aquests temps de crisi sanitària acusada, que han pal·liat situacions difícils de moltes persones i famílies. I que s’han materialitzat d’acord a plantejaments conjuntament treballats amb el govern del PSC de la nostra ciutat.

I per això aquest retorn progressiu a la normalitat no ha de propiciar pujades impositives amb criteris de “normalitat absoluta”. Podem entendre que s’hagi de quadrar un Pressupost, però cal fer-ho amb criteris de no carregar més a la ciutadania, i d’adequació a mig termini en aquesta recuperació i sortida progressiva de la crisi sanitària. El nostre grup municipal vol inspirar que les decisions a prendre siguin amb mirada llarga, amb ambició, reforçant persones, entitats i empreses, atraient talent a la nostra ciutat, sense oblidar les angoixes i patiment de molta gent, que necessita “amb cura” aquesta progressiva tornada a la vida quotidiana.

Josep Mª Noguera i Amiel. Regidor de Junts per Granollers.

(Article publicat al diari SomGranollers, el dijous 21 d’octubre de 2021)

COMPARTEIX!