fbpx

‘Una tasca com la que deixo avui és una manera de viure’, diu Mayoral en el seu comiat de l’alcaldia

Amb la celebració d’un ple extraordinari, aquest vespre ha culminat el procés de renúncia de Josep Mayoral a 35 anys de servei a la ciutat i de 18 com alcalde de Granollers, amb el reconeixement de tothom

Una noticia en un diari digital d’abast estatal va provocar dimarts de la setmana passada una forta sacsejada a Granollers, que es va confirmar divendres a la tarda quan Josep Mayoral va comunicar a l’executiva local del PSC i posteriorment als portaveus dels grups municipals la seva decisió de deixar l’alcaldia de la ciutat. Dissabte mateix hi va haver una compareixença seva davant dels mitjans de comunicació i va ratificar que ho feia per uns problemes de salut, detectats fa dos anys però perfectament controlats, que ja no li permetien mantenir el ritme que el càrrec demana.

Aquesta nit, i amb molta expectació, s’ha celebrat un ple extraordinari darrera de la sessió ordinària d’aquest mes de març, amb un ordre del dia de només dos punts: la ratificació del caràcter urgent de la convocatòria i la presa de coneixement, per part del ple, de la seva renúncia als càrrecs de regidor i alcalde de l’Ajuntament de Granollers.

Una posició característica de Josep Mayoral, alcalde de Granollers durant 18 anys

Emocionat, però semblava que alleugerit de la pressió dels darrers dies, Josep Mayoral, de 67 anys, ha dit que era l’hora d’escoltar la seva família i donar per acabada una etapa; que era hora d’escoltar el seu cos (per una arritmia i medicació que li provoca més cansament del que voldria) i perquè considera que és l’hora de viure i gaudir de la ciutat d’una altra manera. Amb una sala de plens farcida com no es veía des de fa temps, inclús abans de la pandèmia, Mayoral ha volgut recordar els 10 grups municipals socialistes amb qui ha compartit els seus 35 anys de servei a la ciutat. Un total de 46 regidors i regidores. Ha agraït la feina dels seus predecessors Rafael Ballús i Pep Pujadas, presents a la sala, com altres alcaldes de poblacions veïnes i exregidors. Ha repassat un a un tots els integrants de l’actual equip de govern, amb un elogi a cadún d’ells. I també ha parlat de tots els treballadors municipals de ‘la millor ciutat, una ciutat que sap sumar iniciatives’, i ha destacat que ens trobem ‘en la recta final d’un mandat històric, condicionat per la covid i la crisi econòmica’, ha dit.

Ha volgut agraïr igualment la col.laboració de les diverses entitats de la ciutat i de les institucions, subratllant així mateix l’esperit d’entesa i consens que ha viscut l’ajuntament amb la resta de grups municipals especialment en aquests dos darrers anys degut a la crisi sanitària, económica i social desfermada. I aquí ha aprofitat per traslladar a la ciutadania el seu agraïment per tot el suport rebut.

Per acabar la intervenció, ha parlat d’Alba Barnusell, des d’aquest vespre alcaldessa accidental que divendres serà nomenada oficialment en un altre ple extraordinari a dos quarts de set de la tarda. ‘És una persona que té la ciutat al cap, al cor i als peus’, ha dit de Barnusell i ‘Granollers, amb l’Alba, tindrà una nova dimensió. Això és bo per a la ciutat i pel conjunt de la societat’.

‘Marxo feliç, perquè una tasca com la que deixo avui és una manera de viure’, per afirmar que el seu compromís amb Granollers continuarà i no serà la d’un jubilat de sofà. També ha volgut parlar de la seva muller, Roser Civil, pel seu suport incondicional i per tots els moments ‘desatesos’.

Intervencions de Josep Mayoral, alcalde de Granollers, i Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers

‘Hem discrepat, i moltes vegades, però de vostè n’he après’, afirma Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers

Un cop acabada la intervenció de Mayoral, els portaveus dels diversos grups han fet les seves valoracions. Àlex Sastre ha intervingut provocant rialles a la sala quan ha començat dient ‘tinc dubtes si això està passant de debó …’. Ha posat de relleu tots els anys que porta servint a Granollers i ha remarcat que ‘hem discrepat moltes vegades, amb debats intensos, però com que també està en el camp futbolero, li haig de dir que el que passa al camp, queda al camp’. Ha fet una relexió sobre la vida pública i li ha agraït la seva feina ‘perquè els que hi estem implicats sabem el difícil que és gestionar-ho i dir-li, perquè és veritat, que la seva força ha dignificat la nostra feina’.  Sastre, que tenia tres anys quan Mayoral va entrar a l’Ajuntament, i que estava estudiant la carrera universitaria quan ell va assumir l’alcaldia, ha reconegut que ‘de vostè n’he après, perquè enlloc de dedicar-me a atacar la tasca dels adversaris vaig decidir fer un màster’. Ha valorat les institucions i la necessària lleialtat per acabar dient: ‘Hem mantingut una bona relació personal i en base a això, primer, no veure’l sovint, durant uns dies, em mantindrà descol.locat i segon, desitjar-li tota la sorta d’ara endavant.’

Joan Ricart, de Primàries Catalunya, ha destacat la relació personal amb Mayoral, ‘perquè des del punt de vista polític porto molt poc a l’ajuntament’, amb un reconeixement per la seva figura. Jorge Pavón, de Ciutadans, li ha donat ‘les gràcies pels 35 anys de servei a la ciutat i pel tracte que sempre ha dispensat al nostre grup municipal. Núria Maynou, d’ERC, a més de sumar-se als reconeixements expressats, ha volgut destacar la seva lleialtat al PSC i el seu posicionament personal ‘en els moments més durs de la repressió (1-O)’. Finalment, ha estat el torn de Jordi Terrades, el portaveu socialista, que ha recordat que una vegada en plena campanya electoral en ‘Mayo’ va dir en un acte: ‘Els projectes i les obres realitzades, un cop fetes, ja no són del govern municipal, sinó de tots els ciutadans i ciutadanes.’ I ha afegit que podía afirmar que ell ha estat el gran alcalde de Granollers, no només pels objectius assolits, sinó per la seva capacitat de bastir bons i grans equips.

Enmig d’una forta ovació, el ple s’ha acabat a dos quarts d’onze. També s’ha tancat un episodi en la història recent de Granollers. Divendres en comença un altre.

Fotografia principal: Griselda Escrigas (El 9 Nou)

COMPARTEIX!