fbpx

A finals d’abril entrarà en funcionament el nou Centre de Salut del carrer Girona

Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, i Àlex Sastre, portaveu de Junts per Granollers, fan una repassada en directe per Instagram als nous equipaments sanitaris de la capital del Vallès Oriental

Àlex Sastre ha entrat en matèria en la conversa d’aquesta tarda tot recordant que des del tancament de la Políclínica del Vallès, l’any 2015, Granollers ha tingut un dèficit d’equipaments sanitaris que amb l’entrada en funcionament gradual del nou Centre de Salut del carrer Girona, l’ampliació de l’Hospital de Granollers i el nou servei de radioteràpia es pal.liarà de forma notòria.

L’exconsellera i exalcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó, com a bona vallesana i des de les seves responsabilitats actuals a la Generalitat de Catalunya, ha reconegut aquesta mancança que hi havia i ha assenyalat que aquests nous equipaments són una molt bona noticia per a la nostra ciutat i per a tot el Vallès Oriental.

S’ha començat pel nou Centre de Salut, ubicat on hi havia la Políclínica, i Budó ha explicat que s’obrirà en dues fases: la primera, a finals d’abril, amb el servei d’urgències –cosa que facilitarà tancar el centre actual de l’avinguda del Parc- i assistència primària i, la segona, a finals d’any, amb quiròfans per a intervencions que no precisin ingrés hospitalari.

De l’ampliació de l’Hospital de Granollers ha comentat que el nou edifici modular, a més d’una inversió de 32 milions d’euros, comporta una despesa compromesa de 30 milions d’euros anuals més per fer-lo funcionar i que també s’activarà en dues fases: la primera, a finals d’any, implicarà el trasllat de tot l’actual servei d’urgències del centre, envellit i al límit de la seva capacitat, i disposar de vuit places més de unitats de cures intensives (UCI), que possibilitarà arribar a un total de 28. Quant a la segona fase, que s’està acabant de definir, tindrà 14 quiròfans i 200 llits hospitalaris més, i això será més endavant. Aquí l’Àlex ha aprofitat per recordar que això permetrà situar la ràtio de llits hospitalaris de la comarca al nivell de Catalunya (més de 4,5 per habitant contra els 2,54 actuals que tenim ara, aquí).

Finalment, s’ha parlat del nou Centre de Radioteràpia (de la C17), del qual es va posar la primera pedra fa unes setmanes aprofitant la visita del conseller Josep Maria Argimon, i que s’està construint amb l’objectiu d’aproximar als ciutadans un servei essencial com és la radioteràpia, ja que comportarà estalviar desplaçaments a persones i familiars que s’han d’enfrontar a un càncer. L’Hospital Clínic de Barcelona, i les administracions públiques –Ajuntament, Diputació i Generalitat- hi han apostat fort. Gràcies al treball conjunt de totes aquestes institucions el Vallès Oriental i Osona, a partir del segon semestre del 2023, tindran aquest nou centre, que també oferirà el servei de diàlisi per a les persones amb patologies als ronyons.

Budó i Sastre han tancat aquesta conversa per Instagram, un format que des de Junts per Granollers volem anar repetint amb altres temes d’actualitat, assenyalant que ‘situem Granollers en el top ten dels centres sanitaris al nostre país.’

Aquí tens la conversa per Instagram:

https://www.instagram.com/tv/Ca7yZ9HplwM/?utm_medium=copy_link

COMPARTEIX!