fbpx

Calvet visita Granollers per defensar el Pla Director Urbanístic del Circuit de Catalunya

En la penúltima jornada de la campanya electoral del 14-F, el conseller critica les mancances en infraestructures i la dependència que Catalunya té de l’Estat

Convidat per Junts per Granollers, el conseller de Territori i Sostenibilitat i alhora candidat número onze per la demarcació de  Barcelona de Junts per Catalunya en les eleccions de diumenge 14 de febrer, Damià Calvet, ha visitat aquest dijous Granollers. En companyia del nostre regidor portaveu, Àlex Sastre, ha visitat l’empresa Cricursa, al polígon industrial Coll de la Manya, que el mateix Calvet ha definit com ‘una empresa puntera, amb innovació i talent i amb gran capacitat d’exportació’. Cricursa es dedica a la fabricació de vidres especials per a grans projectes arquitectònics i monumentals, com les làmpades de les Fonts de Montjuïc de l’any 1929 o els vidres instal.lats a l’Atomium, a Brussel.les. A més de la fàbrica de Granollers, en té dues més a la comarca de la Noguera, a Lleida.

Els directius de Cricursa expliquen al conseller Calvet característiques dels seus productes

Al final de la visita ha firmat en el llibre d’honor d’aquesta empresa gairebé centenària, nacuda a Barcelona però instal.lada a Granollers des de fa 40 anys, Calvet ha atès als mitjans de comunicació i ha parlat del Pla Director Urbanístic del Circuit de Catalunya, que ha posat en valor: ‘harmonitza l’urbanisme de tres municipis –Montmeló, Granollers i Parets del Vallès– i crea condicions perquè hi hagi una veritable indústria de l’automoció al voltant del Circuit que ens projecti al món’. Tot i que està pendent de resoldre’s al TSJC un contenciós interposat per la CUP, el conseller ha recordat que el pla està aprovat definitivament i que actualment hi ha consens entre la Generalitat i els ajuntaments per tirar-lo endavant. ‘El pla resol bé les necessitats del territori -ha dit- i ara el que cal és que hi hagi promoció per captar l’interès d’inversors’. Ha insistit que ‘el Circuit és un actiu de primera magnitud que cal potenciar’, i ha assegurat que ‘en cas que hi hagi una sentència que obligui a matisar algun element del pla, ho farem’.

Mancances en infraestructures

A preguntes dels periodistes, el candidat de JxCat ha defensat ‘un Quart Cinturó complet, entre Abrera i Granollers, que doni competitivitat al teixit industrial’. Ha tret importància al fet que l’estudi d’impacte ambiental preceptiu hagi caducat recentment ‘perquè no és substancial per al desenvolupament del projecte’. Ha parlat d’altres mancances en infraestructures, ‘com les inversions en Rodalies, així com el dèficit fiscal, que evidencien les dependències que Catalunya té de l’Estat, que van en contra del que necessitem com a país’.

El conseller Calvet a la seu d’Editorial Alpina, a Granollers

Suport al món editorial

Finalment, Damià Calvet ha visitat ja a la ciutat la seu d’Editorial Alpina, que acaba de complir el seu 75è aniversari. ‘Als qui ens agrada trepitjar camins i muntanyes, els Alpina ens van permetre descobrir el país en uns anys en què la máxima tecnología que teníem eren els seus mapes i una bruíxola. Per això, em fa especial il.liusió compartir amb Editorial Alpina aquests 75 anys’, ha dit posteriorment en una piulada des del seu compte oficial a Twitter.

COMPARTEIX!